• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

    ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Και νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ!

    Πηγή: e-ptolemeos.gr

    Δεύτερη στρατιωτική άσκηση στην Πτολεμαΐδα, στις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα, και συγκεκριμένα την Κυριακή  2 Ιουλίου 2017, μετά τη σχετική έγκριση που έδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, στη συνεδρίασή του χθες το βράδυ.

    Η άσκηση στο παλιό εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ γίνεται στο πλαίσιο εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, «προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων στη περίπτωση πολέμου», όπως αναφέρει η 9η Μ/Π Ταξιαρχία  ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ,  στο σχετικό αίτημά της προς το Δήμο Εορδαίας.

    Την έντονη αντίθεσή της με τη διενέργεια νέας στρατιωτικής άσκησης στην ΑΕΒΛΑ, δεύτερη μέσα σε ένα μήνα (καθώς τέλος Μαΐου είχε γίνει πάλι στρατιωτική άσκηση στο συγκεκριμένο χώρο) και τέταρτη στρατιωτική άσκηση μέσα σε ένα χρόνο, εξέφρασε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αντωνίας Χόλμπα. Ανέφερε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν στην περιοχή με σενάρια την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων αγώνων του λαϊκού κινήματος και εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε ρόλο κατασταλτικής δύναμης στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», δηλαδή του λαϊκού κινήματος.

    Προβληματισμένοι αυτή τη φορά εμφανίστηκαν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας για τη διενέργεια και νέας στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή μας και την μετατροπή των εγκαταστάσεων της ΑΕΒΑΛ σε πεδίο βολής. Ενδεικτικό είναι ότι λευκή ψήφο για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΑΕΒΑΛ στην 9η Ταξιαρχία έδωσαν δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελής Παπαοικονόμου και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Θεοδοσιάδης.
    ***
    Πτολεμαΐδα: «Ενστάσεις» για τη νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ

    ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
    Πηγή: ert.gr

    «Ενστάσεις» και επιφυλάξεις για την δεύτερη σε διάστημα ενός μηνός άσκηση, σχετικά με  την εκπαίδευση του στρατού Ξηράς  την Κυριακή 2 Ιουλίου σε χώρο της πρώην Λιπασματοβιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ  που πραγματοποιεί η 9 Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού, διετύπωσαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέλη του Σώματος. Αιτιολογώντας  την στάση τους την απέδωσαν στη συχνότητα των ασκήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δήμος Εορδαίας αρνείται να συνδράμει στις ανάγκες του Στρατού. Επιχειρηματολογώντας ο Υποδιοικητής 9ης  Ταξιαρχίας Πεζικού  Φώτης Γκίκας, είπε, ότι το σενάριο της άσκησης αφορά στην προστασία ενός εργοστασίου, σε περίοδο πολέμου, από εχθρούς, την οποία θα παρακολουθήσει η ιεραρχία του στρατεύματος, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Τελικά και ύστερα από συζήτηση αρκετής ώρας, εγκρίθηκε, με μία αρνητική και δύο Λευκές ψήφους,  το αίτημα για την διεξαγωγή της άσκησης σε χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Και νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ! Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top