• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις και νέα απεργία στις 29 Ιούνη

    Πηγή: 902.gr

    Σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία και παίρνοντας ώθηση από την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    Το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες μέρες προβλέπει συνέχιση των αποκλεισμών στα αμαξοστάσια των δήμων και των ΧΥΤΑ, αποχή από την εργασία Σάββατο και Κυριακή, τη Δευτέρα 26 Ιούνη πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη του ωραρίου) και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ την Πέμπτη 29 Ιούνη θα γίνει νέα 24ωρη απεργία, καθώς και πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

    Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, χαιρετίζοντας όλους τους συμβασιούχους και μόνιμους που πήραν μαζικά μέρος όλο αυτό το διάστημα στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

    Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων που δρομολογεί η κυβέρνηση, επικαλούμενη την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική ακόμα και την παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του έτους.

    Η απεργία της Πέμπτης αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, αλλά και πριν από αυτές, από τα μέσα Μάη, όταν ταξικά συνδικάτα και συμβασιούχοι οργάνωσαν τον αγώνα τους, προχωρώντας στη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων, σε συντονιστικά, σε συσκέψεις και συνελεύσεις, με στόχο να προβάλουν και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

    Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους από πλήθος σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.

    Στο μεταξύ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμμετοχή πολλών συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, διοργανώνει σύσκεψη την ίδια μέρα, στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου με θέμα τη δημιουργία πανελλαδικού συντονιστικού, καθώς και την οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις και νέα απεργία στις 29 Ιούνη Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top