• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

    Το NATO αποφάσισε να εμπλακεί στις επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή

    Πηγή: 902.gr

    Σε μία εξέλιξη που αυξάνει τη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και οξύνει τους ήδη έντονους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι 28 χώρες-μέλη του NATO αποφάσισαν σήμερα να ενταχθούν και επίσημα ως συμμαχία στο στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ και στη Συρία με πρόσχημα την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ).

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, η απόφαση εγκρίθηκε σε επίπεδο πρεσβευτών των 28 χωρών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας -ανάμεσά τους και της Ελλάδας- και απομένει «να εγκριθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής» της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

    Η απόφαση έρχεται μετά τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον ζητούσε εδώ και πάνω από ένα χρόνο το NATO να ενταχθεί ως όλον στο συνασπισμό.

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το NATO αποφάσισε να εμπλακεί στις επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top