• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

    ΠΓΔΜ: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο μετά την εκλογή Αλβανού προέδρου του σώματος

    Πηγή: Associated Press
    Πηγή: 902.gr

    «Καζάνι που βράζει» θυμίζει η ΠΓΔΜ, καθώς η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για τον έλεγχο πηγών και δρόμων Ενέργειας αλλά και των στρατιωτικών ανταγωνισμών, αναμοχλεύουν και ενθαρρύνουν την έξαρση του εθνικισμού, ξαναβάζοντας στο τραπέζι την πιθανότητα νέων συγκρούσεων, σενάρια αλλαγής συνόρων με αφορμή την εμφανή κλιμάκωση της πολύμηνης πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

    Διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στο κοινοβούλιο, αφού οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας εξέλεξαν, για πρώτη φορά, έναν Αλβανό πρόεδρο της Βουλής, τον Ταλάτ Τζαφέρι. 

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί απ' έξω, εξοργισμένο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μπήκε στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου, στα Σκόπια. Η ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, γρονθοκοπήθηκε και τραυματίστηκε ελαφρά μετά την εισβολή των διαδηλωτών στην αίθουσα.

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΓΔΜ: Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο μετά την εκλογή Αλβανού προέδρου του σώματος Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top