• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

    Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. - Οι αντιδράσεις από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ









    ***
    Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

    Πηγή: kozani.tv

    Χτες Τετάρτη 19/04/2017 μετά από την με αριθ. πρωτ. 58/12.04.2017 ενυπόγραφη πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα συμβούλου Τολιόπουλου Αθ., στην έδρα του ΕΚΝΚ συνεδρίασαν οι εκλεγμένοι από τις αρχαιρεσίες της 9ης Απρίλη σύμβουλοι με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση τους σε σώμα και την κατανομή των αξιωμάτων του ΔΣ.

    Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία, με την παρουσία οκτώ (8) εκλεγμένων συμβούλων από τους δεκαπέντε (15) οι παρόντες σύμβουλοι συγκροτήθηκαν ομόφωνα σε σώμα και συνέχισαν στην, με μυστική ψηφοφορία, εκλογή των αξιωμάτων του ΔΣ.

    Στη συνέχεια μετά από την εκλογή Προέδρου, Γενικού Γραμματέα, Ταμία, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και Β’ Γραμματέα αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης και η συνέχισή της στις αμέσως επόμενες μέρες για την συμπλήρωση και των υπόλοιπων θέσεων που το Καταστατικό ορίζει.

    Το Γραφείο Τύπου
    του ΔΣ του ΕΚΝΚ
    ***
    ΠΑΣΚΕ: "Προϊόν τυχοδιωκτικών και πραξικοπηματικών ενεργειών το ετερόκλητο προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης"

    Πηγή: kozani.tv

    Οι παρατάξεις της Ταξικής Ενότητας (ΠΑΜΕ) και ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), με μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά δεδομένα ενέργεια και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες με στόχο να καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, προχώρησαν ΑΠΟΥΣΙΑ των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ (πρώτη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο) και της 4ης  στη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

    Ανεξάρτητα από το όποια ζητήματα νομιμότητας αυτής της ενέργειας, το ετερόκλητο προεδρείο, προϊόν τυχοδιωκτικών και πραξικοπηματικών ενεργειών δεν μπορεί να έχει αποδοχή και νομιμοποίηση.

    Εγείρονται όμως και σοβαρότατα πολιτικοσυνδικαλιστικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα ζητήματα αρχών και αξιών για τα οποία πρωτίστως οι κύριοι του ΠΑΜΕ «έσκιζαν τα ιμάτιά τους» στο πρόσφατο παρελθόν,  όσο και θέματα λειτουργίας.

    Αλήθεια με αποκλεισμένη την ΠΡΩΤΗ παράταξη πιστεύουν οι κύριοι αυτοί ότι μπορεί το ετερόκλητο αυτό σχήμα, να μακροημερεύσει; Μπορεί να συμφωνήσει ένα έστω μίνιμουμ πλαίσιο αρχών και κοινών δράσεων;  Αλήθεια ποιο είναι το πολιτικοσυνδικαλιστικό πλαίσιο συνεργασίας των Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) & ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑΕΝΕΛ),  για τα φλέγοντα θέματα της ανεργίας… της ανάπτυξης… κλπ?

    Μπορεί να απαντήσει στα τεράστια καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων των συνταξιούχων;  Προφανώς και όχι. Όπως αποδεικνύεται το μόνο τους μέλημα ήταν το μοίρασμα των καρεκλών. Οι αστειότητες που ψελλίζουν από χθες ότι δήθεν άργησαν να προσέλθουν οι υπόλοιποι στη συνεδρίαση είναι ανάξιες σχολιασμού.

    Εμείς ως ΠΡΩΤΗ δύναμη δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να επανέλθει η νομιμότητα και η κανονικότητα στη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στον ρόλο που πρέπει και οφείλει να διαδραματίσει.

    Γραφείο Τύπου
    ***
    ΔΑΚΕ: "Τυχοδιωκτική συνεργασία ΑΚΕ και ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης"

    Πηγή: kozani.tv

    Πρωτόγνωρη για τα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά είναι η ευκαιριακή και τυχοδιωκτική συνεργασία των ψηφοδελτίων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ.

    Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αυτών για την κατάληψη της καρέκλας και μόνο, αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να συγκροτήσουν Διοικητικό Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, εφαρμόζοντας πλήρως πραξικοπηματικές διαδικασίες, αποκλείοντας, με αστείες προφάσεις (περί καθυστέρησης προσέλευσης στη διαδικασία) δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις.

    Η συμμαχία αυτή γίνεται έξω από κάθε ιδεολογική αναφορά των μελών αυτών των ψηφοδελτίων και έξω από κάθε λογική και πρακτική πραγματικής συνεργασίας για το καλό των εργαζομένων.

    Οι ηγεσίες αυτών των ψηφοδελτίων έδειξαν πως διέπονται μόνον από οπορτουνισμό. Έδειξαν πως καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών είχαν συμφωνήσει στο στόχο της κατάληψης της καρέκλας, γι΄αυτό και οδήγησαν το συνέδριο σε αντικαταστατικές και παράνομες εκλογικές διαδικασίες. Κάθε αναφορά περί ηθικής, την οποία ευαγγελίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να χάθηκε στους διαδρόμους της αναζήτησης της εξουσίας.
      
    Αναρωτιόμαστε ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους, όταν έως τώρα δεν μπορούσαν να συνεργαστούν κατ΄ελάχιστον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κοινή πλατεία θα είναι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά. Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις παρατάξεις να εκφράζονται στο Δ.Σ. και να παίρνουν θέση σ΄αυτή τη συνεργασία ¨έκτρωμα¨.

    Τι λέει το ΠΑΜΕ – τι λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ. της ΓΣΕΕ, όταν μεταξύ τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για την πιο απλή διεκδίκηση;

    Η ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές και αξίες που την διέπουν και την έχουν κατατάξει ψηλά στη συνείδηση των εργαζομένων,  θα συνεχίσει τον αγώνα κάθαρσης και θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στηριζόμενη στον μόνο θεσμό που θεωρεί πως παραμένει αλώβητος στην χειμαζόμενη πατρίδα, αυτόν της δικαιοσύνης.
        
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. - Οι αντιδράσεις από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top