• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

    Ο «θλιβερός θίασος» των φορέων, των τοπικών συνδικαλιστών – βουλευτών - πολιτευτών και άλλων παραγόντων ξαναπαίρνει το όπλο του για … (άλλη μία;!) σωτηρία (sic) της ΔΕΗ.ΑΕ

    Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος

    Να «ξεσκονίσουμε τα όπλα μας» - «Να αποτρέψουμε το έγκλημα ξεπουλήματος της ΔΕΗ», μας καλούν η συνδικαλιστική κυβερνητική - εργοδοτική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ.ΔΕΗ ΑΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ που ελέγχουν συνδικάτα και ΓΕΝΟΠ), οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι στους δήμους και την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, οι πολιτευτές και οι πολιτικοί παράγοντες, οι φορείς, όλοι τους έμπειροι από ανάλογους ρόλους στο παρελθόν. Αυτός ο «θλιβερός θίασος» είναι «εγγύηση» για την ήττα και σ’ αυτόν τον αγώνα για …(άλλη μία;!) σωτηρία (sic) της ιδιωτικοποιημένης – διαμελισμένης πια ΔΕΗ. ΑΕ, αν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ΑΕ και οι κοινωνικές δυνάμεις του κόσμου της εργασίας συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια πράγματα με το παρελθόν περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα…

    Το αγώνα τον δίνεις με τα μέσα που έχεις τώρα και όχι μ’ αυτά που θα ήθελες να έχεις… Το πρόβλημα συνεπώς δεν είναι μόνο τι κάνουν οι ηγεσίες στα συνδικάτα, οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι στους δήμους και την περιφέρεια, οι πολιτευτές, οι πολιτικοί παράγοντες και οι φορείς, αλλά και τι κάνουμε εμείς ο κόσμος της εργασίας. Κανένας «από μηχανής θεός» δε θα μας σώσει αν δεν αποφασίσουμε να σωθούμε μόνοι μας. Κανένα συνδικάτο δεν θα γίνει καλύτερο και δεν θα αγωνιστεί με συνέπεια για τα συμφέροντά μας αν συνεχίσουμε με την ίδια τακτική του παρελθόντος. Ήρθε η στιγμή έστω και την ύστατη ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τώρα πρέπει ο καθένας από μας να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει…
    ***
    Στην Κοζάνη την ερχόμενη Παρασκευή ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

    Πηγή: kozani.tv

    Στην Κοζάνη θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του www.kozani.tv ο Υπουργός Ενέργειας θα παραβρεθεί και θα συμμετέχει σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην Κοζάνη.

    Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv
    ***
    Σταθάκης σε ΑΝΕΛ: Μονάδες της ΔΕΗ θα μπορούν να διεκδικήσουν και εταιρείες του Δημοσίου

    Πηγή: energypress.gr από kozani.tv

    Εταιρείες του Δημόσιου τομέα θα μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εφόσον η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους καταλήξει σ’ αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

    Ανέφερε ενδεικτικά ότι στους εν λόγω διαγωνισμούς θα μπορούσαν να συμμετάσχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΤΑ κ.ά., όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η οποία θα μεταφερθεί στα αρμόδια όργανα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

    "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εφόσον συζητήσουν, θα αποφασίσουν τη θέση τους" κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.
    ***
    Δήλωση Περιφερειάρχη για τη σύσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας: "Ενέργεια και νερά θα παραμείνουν δημόσια αγαθά και περιουσία του ελληνικού λαού."

    Πηγή: kozani.tv

    "Θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η ώρα" δήλωσε τηλεφωνικά στο www.kozani.tv ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Ενέργειας και τους Κυβερνητικούς Βουλευτές του ενεργειακού λεκανοπεδίου.

    Ο κ. Καρυπίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Υπομονή μέχρι την Παρασκευή που θα ειπωθούν όλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία του Υπουργού Ενέργειας. Έχουμε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες και αναπτύσσουμε μια στρατηγική θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η ώρα. Πάντως ενέργεια και νερά θα παραμείνουν δημόσια αγαθά και περιουσία του ελληνικού λαού και διαγράφεται και προοπτική της περιοχής μας η οποία θα εξακολουθεί να υπάρχει".

    Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv
    ***
    Μίμης Δημητριάδης: "Δεν πωλείται τίποτα σε ιδιώτη". Δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης για τη ΔΕΗ στην Αθήνα (video)

    Πηγή: kozani.tv

    "Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την προσαρμογή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα στον τομέα της ενέργειας όχι όμως αυτά που ακούγονται στα ΜΜΕ" δήλωσε μεταξύ άλλων στο www.kozani.tv ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης αμέσως μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τους κυβερνητικούς βουλευτές και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

    Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως τίποτα δεν πωλείται σε ιδιώτη και πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση κρατάει ψηλά τη σημαία της διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος.

    Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv
    ***
    Θέμης Μουμουλίδης: "Οχι του Υπουργείου Ενέργειας στην πώληση μονάδων" (video)

    Πηγή: kozani.tv

    "Υπάρχουν διάφορα αγκάθια στη διαπραγμάτευση και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να ξεπεραστούν" δήλωσε μεταξύ άλλων στο www.kozani.tv ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδη για τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα με τον ΥΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη.

    Ο κ. Μουμουλίδης χαρακτήρισε σημαντική την κίνηση του κ. Σταθάκη να έρθει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κοζάνη και να κάνει ανακοινώσεις σε αντίθεση όπως είπε με την αναβολή της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη.

    Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv
    ***
    Γιάννης Θεοφύλακτος: "Υπάρχει προοπτική ένα μικρό ποσοστό μονάδων να μην είναι στον έλεγχο της ΔΕΗ αλλά μπορεί να είναι στο δημόσιο με άλλο τρόπο" (video)

    Πηγή: kozani.tv

    Αρκετά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης στα ενεργειακά ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος αμέσως μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας στην Αθήνα.

    Ο κ. Θεοφύλακτος δήλωσε πως "υπάρχει προοπτική ένα μικρό ποσοστό μονάδων να μην είναι στον έλεγχο της ΔΕΗ" αλλά στο ενδεχόμενο αυτό όπως πρόσθεσε θα μπορούν να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία και εταιρίες που συμμετέχει το δημόσιο ακόμη και με σχήματα όπως Περιφέρειας και Δήμοι.

    Δείτε το βίντεο του www.kozani.tv
    ***
    Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τις εξελίξεις στα ενεργειακά την Παρασκευή 7 Απριλίου στην Πτολεμαϊδα (φωτογραφία)

    Πηγή: kozani.tv

    Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ενεργειακά και τα όσα ακούγονται για τις πωλήσεις μονάδων σε ιδιώτες.

    Δείτε την αφίσα της ΓΕΝΟΠ με την οποία καλεί σωματεία και κοινωνία να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο «θλιβερός θίασος» των φορέων, των τοπικών συνδικαλιστών – βουλευτών - πολιτευτών και άλλων παραγόντων ξαναπαίρνει το όπλο του για … (άλλη μία;!) σωτηρία (sic) της ΔΕΗ.ΑΕ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top