• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

    Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων: ΔΑΚΕ (1) – ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (2): Νόθο το επερχόμενο συνέδριο & Εκφυλιστικές οι διαδικασίες στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

    ΔΑΚΕ (1)- ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ (2): Εκφυλίζουν τις διαδικασίες, μετατρέπουν το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης σε μηχανισμό εκλογής αντιπροσώπων από Σωματεία μαριονέτες

    Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων θα εκπροσωπηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης από 6 αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν από τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου στις 12-13 Δεκεμβρίου του 2015, ένα μήνα και έπειτα από τότε τα πρακτικά των αρχαιρεσιών είχαν κατατεθεί στον οργανωτικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

    Με τα μέχρι τώρα γεγονότα  για την εργατική τάξη της πόλης μας οδηγούμαστε σε συνέδριο νοθείας, με σωματεία σφραγίδες χωρίς καμιά απολύτως δράση, χωρίς καμιά απολύτως διεκδίκηση ή και τοποθέτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής. Όλα αυτά με την υπογραφή των εργοδοτικών κυβερνητικών συνδικαλιστών, της ΔΑΚΕ (1)- ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ (2) κλπ. Οι εργαζόμενοι συνολικά, οι οικοδόμοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι παραπάνω τόσο με τις θέσεις τους και την στάση τους απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και με των εκφυλισμό που έχουν επιβάλλει στο εργατικό κίνημα. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις, σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν πουλήσει τους αγώνες των εργαζομένων, σε αυτούς που καλούσαν σε κοινωνικούς διαλόγους, σε «εργασιακή ειρήνη» σε υπομονή και ανοχή στις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτούς που όχι μόνο δεν οργάνωσαν κινητοποιήσεις για να μην περάσει όλη η λαίλαπα των μέτρων αντίθετα οργάνωναν πως θα περάσουν τα μέτρα χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

    Το Συνδικάτο Οικοδόμων μέσα από την τοποθέτηση του στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου θα αναδείξει την ανάγκη σήμερα της οικοδόμησης της ταξικής ενότητας πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς κόντρα στις κυβερνήσεις  που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Θα αναδείξει πως σήμερα πρέπει οι αγώνες των εργαζομένων να κατευθυνθούν σε σύγκρουση με τις πολιτικές εκείνες που εξαθλιώνουν αυτούς και τις οικογένειες τους.

    Το Συνδικάτο Οικοδόμων θα αναδείξει μέσα από την συμμετοχή του στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου τις διεκδικήσεις του όπως:

    – Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης σύγχρονων και ασφαλών σχολείων για τα παιδιά μας. Άμεσες προσλήψεις σε όλα τα έργα της ΠΕ Κοζάνης (5η Μονάδα, Πανεπιστημιούπολη κλπ)

    -Υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ (οικοδόμων) στα όρια του 2009, δηλαδή α) ΤΕΧΝΙΤΕΣ 61,93€ β) ΒΟΗΘΟΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ 55,36 € γ) ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ 52,35€ (χωρίς να υπολογίζονται τριετίες και επίδομα γάμου) όπως και της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο

    – Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού

    -Μέτρα για την προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας. Απαγόρευση των πλειστηριασμών και της διακοπής των παροχών από τις πρώην ΔΕΚΟ στους άνεργους

    – Δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Πλήρη ασφαλιστική, ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, των μεταναστών, των εργαζομένων με μερική απασχόληση.

    – Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας οικοδόμος χωρίς ασφάλεια ποτέ και πουθενά.

    -Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

    Σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής, με αιτήματα που αντικειμενικά συμφέρουν και ενισχύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, το Συνδικάτο Οικοδόμων θα ενισχύσει την κοινή πάλη των εργαζομένων, όλων των κλάδων. Με μεγαλύτερη δυναμικότητα το επόμενο διάστημα  θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, όλων των εργασιακών σχέσεων, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πρέπει να αναπτυχθούν απέναντι στις νέες επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των άλλων κόμματων της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την πώληση λιγνιτικών και υδρoηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτη.

    Με όλες μας τις δυνάμεις θα ενισχύσουμε την παρουσία μας ως Συνδικάτο στο εργοτάξιο της 5η Μονάδας, θα στηρίξουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην Κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V που φτιάχτηκε από τους εργαζόμενους απέναντι στην ασυδοσία, την εκμετάλλευση και την τυραννία  που επιβάλλουν οι εργοδότες (ΤΕΡΝΑ και ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ) με την στήριξη των ξεπουλημένων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ των Εργατικών Κέντρων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

    Το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι αντιπρόσωποι του, θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας, θα ενισχύσουν και θα δυναμώσουν το Π.Α.ΜΕ!

    Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν με βάση τους συσχετισμούς να περιμένουν τίποτα προς όφελος τους. Πρέπει με κάθε τρόπο ο κάθε εργαζόμενος να οργανωθεί στο σωματείο του, να συζητήσει να πάρει μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, να αλλάξει τους συσχετισμούς στο σωματείο του, να παλέψει, να διεκδικήσει, να συγκρουστεί, να μην υποταχτεί σε αυτήν την κατάσταση. Να ξηλώσει από τα ΔΣ και από αντιπροσώπους τα τσιράκια των αφεντικών, της ΔΑΚΕ (1)- ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (2). Έτσι μόνο υπάρχει ελπίδα για ένα πραγματικά δημοκρατικό, ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν και μας κατάντησαν δούλους του 21ου αιώνα.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Η Διοίκηση
    Κοζάνη 23/3/17
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων: ΔΑΚΕ (1) – ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (2): Νόθο το επερχόμενο συνέδριο & Εκφυλιστικές οι διαδικασίες στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top