• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

    ΜΑΘΗΤΕΣ: Δυναμικά διαδήλωσαν για το σχολείο των αναγκών τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

    Πηγή: 902.gr

    Με το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών να προπορεύεται και με συνθήματα όπως «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά»«Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία» οι μαθητές πορεύτηκαν στο Σύνταγμα, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν».
     
    Με τους δασκάλους και τους γονείς τους στο πλευρό τους, οι μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση στα Προπύλαια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 15 Νοέμβρη, αλλά και τις 17 Νοέμβρη.

    Νωρίτερα στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συναυλία από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Πειραιά, Ιλίου και Παλλήνης, καθώς και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

    Χαιρετισμό από τα Προπύλαια απηύθυναν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπών Μαθητών Αθήνας και της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από εκλεγμένους στα συμβούλια μαθητές ΕΠΑΛ. «Δεν θα αφήσουμε τους αγώνες των μαθητών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένοι», ήταν το μήνυμα που έστειλαν. Αναφέρθηκαν στη δράση που αναπτύχθηκε στα σχολεία όλο το προηγούμενο διάστημα, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις για τα επιμέρους προβλήματα των σχολείων.  «Σήμερα είμαστε εδώ για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν δέχονται σιωπηλοί τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο εμάς και τους γονείς μας», τονίστηκε από την πλευρά των μαθητών που καταδίκασαν τις πρόσφατες προσπάθειες τρομοκράτησης συμμαθητών τους στη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να τους φοβίσουν. Κάλεσαν σε οργάνωση και συντονισμό, τονίζοντας πως από τις διεργασίες που αναπτύχθηκαν μέχρι τώρα, οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως δεν είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα.

    Την αλληλεγγύη των Ιταλών μαθητών στον αγώνα των συμμαθητών τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας εξέφρασε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Alessandro Fiorucci, πρόεδρος του Συμβουλίου Επαρχίας Μαθητών του Μιλάνο, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μαθητές της πόλης και των περιχώρων. Αναφέρθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ιταλία ενάντια στη μεταρρύθμιση Ρέντσι στην Παιδεία. «Μόλις πριν λίγες ημέρες η ιταλική κυβέρνηση μέσω μιας νέας συμφωνίας επέτρεψε σε δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της "McDonalds", να επωφεληθούν από την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία 27.000 μαθητών. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και που συμβαδίζει γενικά με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, δείχνει ότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι ενιαία από τα αφεντικά σε όλη την Ευρώπη και έχει στόχο να υποβαθμίσει την εκπαίδευση, να μειώσει το κόστος εργασίας, να μας εκβιάζουν και να μας καταδικάζουν στην ανασφάλεια», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Μπροστά σ' αυτήν την επίθεση εμείς οι μαθητές απαντάμε ενωμένοι, αγωνιζόμαστε για δωρεάν Παιδεία που θα έχουν όλοι πρόσβαση, για ένα σχολείο των μαθητών και όχι των αφεντικών. Παλεύουμε για ένα σχολείο που δεν θα κοιτάει τις τσέπες των οικογενειών μας, που θα μας επιτρέπει να καλλιεργούμε ελεύθερα τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις μας». Όπως είπε, αυτό το διάστημα διακινείται στην Ιταλία κείμενο για τη στήριξη του αγώνα των Ελλήνων μαθητών. «Παρά τις εκατοντάδες χιλιόμετρα που μας χωρίζουν, σήμερα οι Ιταλοί μαθητές βαδίζουν στο πλευρό σας, η φωνή του αγώνα σας είναι ακόμη πιο ισχυρή. Να είναι ξεκάθαρο στα αυτιά εκείνων που κλέβουν το μέλλον της νεολαίας ότι η μάχη μόλις άρχισε!», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο εκπρόσωπος των Ιταλών μαθητών, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί σχολεία της Αθήνας.

    Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.
    Οι μαθητές διεκδικούν μεταξύ άλλων:

    • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.
    • Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές κλπ.
    • Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
    • Δωρεάν - ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
    • Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο-έκτρωμα που ετοιμάζουν.
    • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
    • Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια.
    • Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία ειδικοτήτων.
    • Σύγχρονα εργαστήρια, για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν σωστά την ειδικότητά τους.
    • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΘΗΤΕΣ: Δυναμικά διαδήλωσαν για το σχολείο των αναγκών τους (VIDEO - ΦΩΤΟ) Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top