• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (Δωσίλογοι και Φιλοναζιστές), -7- Οι κύκλοι του Καΐρου στηρίγματα των σφαγέων

    ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ TΩN ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
    ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ»
    ΘΕΣΣΑΛΙΑ 1944
    ***
    Διαβάστε εδώ:




    ***
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ

    Οι κύκλοι του Καΐρου στηρίγματα των σφαγέων

    Όλα αυτά τα αντεθνικά συγκροτήματα, όλες οι κλίκες των προ­δοτών, όλες οι συμμορίες των εγκληματιών, έχουν στήριγμα τώρα και ελπίδα για αύριο, τους τεταρτοαυγουστιανούς του Καΐρου. Οι κύκλοι του Γλύξμπουργκ κρατούν μ’ όλους αυτούς επαφή και σύν­δεση, τους ενθαρρύνουν και τους ενισχύουν να προδίνουν και να σφάζουν τον αγωνιζόμενο λαό. Κι αυτοί αποβλέπουν στον ίδιο σκοπό. Με τη βοήθεια των γερμανών, να εξοντώσουν τους πατριώτες και να γονατίσουν τον αγωνιζόμενο λαό για να ξανακαθήσουν στο σβέρκο του τη φασιστική τους τυραννία. Ο Τσουδερός μονάχα ύστερα από πολλές προειδοποιήσεις των εδώ πραχτόρων του έκανε μια τυπική και αόριστη αποκήρυξη των γερμανοτσολιάδων για να ρίξει στα μάτια του αγριεμένου απ' τίς σφαγές λαού της Αθήνας και όλης τής Ελλάδας. Μα ποτέ δε θέλησε να αποκηρύξει τους αρχηγούς των σφαγέων τούς Ντερτιλήδες και τους Γονατάδες. Ούτε την Ειδική Ασφάλεια και τις συμμορίες του ΕΔΕΣ, X κλπ. Ούτε απλή διαμαρτυ­ρία έκανε για τίς σφαγές της Καλογρέζας και της Κοκκινιάς. Αντίθετα έστελνε γράμματα και ενίσχυε τούς δολοφόνους να σφάζουν το λαό.

    Και ο Παπανδρέου συνεχίζει την ίδια, πολιτική του Τσουδερού, Ούτε μια λέξη ενάντια στους αφανείς τσολιάδες, Ειδική, Χωροφυλακή, ΕΔΕΣ, X. Αντίθετα μιλάει για δήθεν τρομοκρατία των ανταρτών του ΕΛΑΣ και ενθαρύνει τους γερμανούς και προδότες να σφάζουν το λαό.

    Το Κάιρο είναι δεμένο στενά και συνυπεύθυνο για το Ελληνικό αίμα πού χύνουν οι προδότες. Άλλωστε και στην Αίγυπτο συνεχί­ζουν τον ίδιο άγριο διωγμό ενάντια στον ελληνικό στρατό και στό­λο πού συγκροτήθηκε εκεί και στο λαό πού κατέφυγε πρόσφυγας εκεί. Στη Μέση Ανατολή διατηρούν στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου κλείνουν όλους τους πατριώτες και αντιφασίστες. Από ενάμισυ χρόνο κρατούν σε στρατόπεδα πάνω από χίλιους αξιωματικούς και οπλίτες αντιφασίστες. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Γκές στην Παλαιστίνη κρατούν αχρησιμοποίητους 1800 στρατιώτες μας με τη δικαιολογία πώς είναι στρατόπεδο διαλογής. Επί κεφαλής των βάζουν αξιωματικούς τσιράκια του Γλύξμπουργκ. Στο στρατόπεδο του Καμπρίτ έχουν κλείσει τους δήθεν αναρχικούς. Πρόκειται για τα καλύτερα παιδιά του λαού, για αντιφασίστες φαντάρους και αξιω­ματικούς. Χώρια απ' τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου η ζωή είναι άθλια, χειρότερη κι απ’ τη ζωή των μαύρων, οργάνωσαν και τάγματα εργασίας. Στο τάγμα εργασίας της Ηλιούπολης έχουν 250 φαντάρους μας. Άλλοι 350 είναι στο τάγμα εργασίας στο Σουδάν.

    Μα δεν είναι μονάχα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους αντιφασίστες, δημοκρατικούς φαντάρους και αξιωματικούς. Όσα γυναικόπαιδα ξέφυγαν από την Ελλάδα απ' τη μανία του καταχτητή τα κλείσαν κι αυτά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου περνούν μια άθλια ζωή. Τέτοια στρατόπεδα προσφύγων έχει στις λεγόμενες Πηγές του Μωϋσέως όπου μένουν πάντα στον άμμο μέσα σε σκηνές. Στο στρατόπεδο αυτό είναι κλεισμένοι μόνο γέροι και γυναικό­παιδα. Τρέφονται ελεεινά, τους απαγορεύουν δε να δέχονται τρόφι­μα απ’ όξω. Ένα δεύτερο στρατόπεδο γυναικοπαίδων πού είναι και το μεγαλύτερο, έχει στο Γκές της Παλαιστίνης. Σ' αυτό είναι κλει­σμένες 11.500 ψυχές. Στο στρατόπεδο αυτό έχουν κλεισμένους και τους ηρωικούς Σαμιώτες. Η ζωή σ’ αυτό είναι τόσο άθλια πού πολ­λοί πεθάναν απ’ την πείνα και τις αρρώστειες. Άλλο στρατόπεδο ελλήνων προσφύγων έχει στην Αβησσυνία όπου βάζουν μαύρους και τους φυλάνε.

    Κοντά σ' αυτά εμποδίζουν να δοθεί βοήθεια στον πεινασμένο ελ­ληνικό λαό. Ο εθνικός απελευθερωτικός σύνδεσμος (ΕΑΣ) είδος ΕΑΜ της Αίγυπτου μάζεψε 37 χιλ. λίρες Αιγυπτιακές για να αγορά­σουν βιταμίνες για τα παιδιά στην Ελλάδα. Ο Τσουδερός δήλωσε ότι τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη και ζήτησε να μπουν στο Ταμείο της Φρειδερίκης πού μαζέβει λεφτά να τα χρησιμοποιήσει για δημαγω­γία μετά την απελευθέρωση.

    Περιμαζέβουν στην Αίγυπτο όλους τους προδότες και τους τεταρτοαυγουστιανούς, όπως το Μπάκο, και προσπαθούν να σπάσουν τη μαχητικότητα του στρατού και να τον αποσυνθέσουν. Μ' αυτές τις αντεθνικές ενέργειες ανάγκασαν το στρατό και το στόλο να ζητήσουν να μπει τέρμα σ' αυτό το καθεστώς της προδοσίας και να σχηματιστεί πανεθνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ΠΕΕΑ. Οι κύ­κλοι του Γλύξμπουργκ εκμεταλέφτηκαν αυτή την πατριωτική χειρο­νομία των ένοπλων δυνάμεων, πού απόβλεπε στο να δυναμώσει η εθνική ενότητα, να δυναμώσει ο εθνικός και ο συμμαχικός αγώνας. Χτύπησαν και αφόπλισαν τους ηρωικούς αξ)κούς και οπλίτες και διαλύουν ολότελα τις ένοπλες δυνάμεις.

    Το αγωνιζόμενο Ελληνικό έθνος είναι πέρα για πέρα αλληλέγ­γυο με τα ηρωικά παιδιά του της Μ. Ανατολής. Την ευθύνη για τα γεγονότα τής Μ. Ανατολής τη φέρνει ολοκληρωτικά ο Γλύξμπουργκ και είναι συνυπεύθυνος με τους εγκληματίες πού σφάζουν τον Ελληνικό λαό. Είναι χαραχτηριστικό ότι μόλις αναγγέλθηκε η συμφωνία του Λιβάνου οι Γερμανοί αφόπλισαν τους τσολιάδες και έπιασαν τους αρχιφονιάδες Ντερτιλή, Ταβουλάρη, Γονατά, Παπαγεωργίου κλπ. Φοβήθηκαν μήπως τυχόν και πάρουν αντίθετες διαταγές απ' το Κάι­ρο και δε συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια θηριωδία να σφάζουν τον αγωνιζόμενο λαό. Οι Γερμανοί ξαίρουν και ξαίρουν ότι το Κάϊρο είχε σύνδεση και καθοδηγούσε τους τσολιάδες, την Ειδική, τον ΕΔΕΣ, X κλπ. στο να σφάζουν τον Ελληνικό λαό. Και το Κάϊρο έσπρωχνε αυτά τα συγκροτήματα να παίρνουν όπλα και προστασία απ' τους Γερμανούς στο απαίσιο έργο της σφαγής. Όλοι τους δου­λεύουν να επιτύχουν τον ίδιο σκοπό. Να εξοντώσουν τους αγωνι­στές του ΕΑΜ και τους Κομμουνιστές, όλους τους πατριώτες και να σπάσουν τον απελευθερωτικό αγώνα του έθνους, με αποτέλεσμα να δυναμώνει η κατοχή των Γερμανο-Βουλγάρων επιδρομέων.

    Καμμιά δύναμη δεν μπορεί να λυγίσει το έθνος. Ο ελληνικός λαός πού άρπαξε τα όπλα, ορκίστηκε να νικήσει και να ζήσει ελεύτερος και ανεξάρτητος και κυρίαρχος λαός στην Ελλάδα του. Όσοι γελάστηκαν απ' τούς εχτρούς ας περάσουν στο στρατόπεδο του έθνους έστω και την τελευταία στιγμή. Το αγωνιζόμενο έθνος πυκνώνει την εθνική του ενότητα και φοβερή τιμωρία περιμένει τους προδότες και εγκληματίες.

    ΤΕΛΟΣ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (Δωσίλογοι και Φιλοναζιστές), -7- Οι κύκλοι του Καΐρου στηρίγματα των σφαγέων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top