• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

    «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» σε Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ: "Αποφάσεις" της έκτακτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ

    Νωπές οι μνήμες από τα "μαχητικά" "πύρινα" δημοσιοσχεσίτικα διαγγέλματα του "μετώπου" για τη διάλυση - κατάρρευση των Νοσοκομείων...

    Διαβάστε εδώ για τα αποτελέσματα από αντίστοιχα «μέτωπα» του παρελθόντος:




    ***
    ***
    Αποφάσεις της έκτακτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ

    Πηγή: kozani.tv

    Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, στην οποία παραβρέθηκαν οι κάτωθι:

    Δημήτριος Δημητριάδης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
    Γεώργιος Ντζιμάνης - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
    Κων/νος Σέλτσας-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
    Γεώργιος Κασαπίδης-Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης
    ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
    Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
    Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΕΝΩΣΗ»
    Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ»
    Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας
    Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας
    Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ
    Ανεξάρτητοι Έλληνες Π.Ε. Κοζάνης

    συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά το ασφαλιστικό και ειδικότερα οι επικείμενες αλλαγές στο χώρο των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ ΑΕ. Μετά τις τοποθετήσεις και τις επισημάνσεις των παραβρισκόμενων αποφασίστηκε οι βουλευτές που συμμετείχαν, να μεταφέρουν στα αρμόδιο όργανα τα παρακάτω:

    1. Οι αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό θίγουν βασικά Συνταγματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου μας βρίσκουν αντίθετους.

    2. Προβλέπουν νέες υπέρογκες μειώσεις στις ήδη μειωμένες συντάξεις, οι οποίες στις μεγαλύτερες εξ αυτών αγγίζουν το 40%.

    3. Δημιουργούν ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων και ενθαρρύνουν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.

    4. Ως ελάχιστες βελτιώσεις οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη  υιοθετούν τις προτάσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι οποίες είναι οι εξής:
    • Ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού συστήματος και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης
    • Αναθεώρηση των ποσοστών αναπλήρωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας.
    • Διατήρηση των υπαρχουσών καταστατικών και κανονιστικών διατάξεων του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, όπως προβλέπονται από άρθρο 34 του Ν. 2773/1999
    • Υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, περί επαναφοράς των καταργηθέντων διατάξεων στον τομέα των συντάξεων.
    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από τους αποδέκτες της εν λόγω επιστολής:

    α) Να συζητηθεί η παρούσα κοινή δήλωση μας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 11-1-2016, με σκοπό την ενημέρωση αυτής από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατρούγκαλο για τις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό,

    β) Την άμεση σύγκληση σύσκεψης με την συμμετοχή των θεσμικών φορέων της ΠΔΜ, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του αρμόδιου υπουργού και

    γ) Συνάντηση-ενημέρωση με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Τέλος δηλώνουμε ότι η αντίδραση μας σε οποιαδήποτε αλλαγή που δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων της περιοχής μας και προοιωνίζει δυσάρεστες εξελίξεις στην γενικότερη λειτουργία της επιχείρησης επιδεινώνοντας την ήδη δεινή θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα είναι σύσσωμη και άμεση.

    Το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης θα πραγματοποιήσει ανάλογες συσκέψεις και με άλλους κλάδους εργαζομένων για το ίδιο θέμα. 
    ***
    e-kozani:

    «Είναι πια προφανές σε όλους, πως στα χρόνια των μνημονίων κάθε αμυντική εργατική αγωνιστική κινητοποίηση σε μια επιχείρηση, έναν κλάδο ή τομέα, ακόμα και όταν στοχεύει στην «εξαίρεση» για την αποτροπή των συνεπειών της γενοκτονικής πολιτικής του αστικού μπλοκ εξουσίας, είναι αντικειμενικά μια ευθεία πολιτική σύγκρουση με τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό του αστικού μπλοκ εξουσίας[1]. Κι αυτό γιατί η πλημμυρίδα  των αντεργατικών μέτρων σε όλα τα μέτωπα, ιδιωτικοποιήσεις, εργασία - κοινωνική ασφάλιση - υγεία - παιδεία - κοινωνικές υπηρεσίες - φορολογία στοχεύουν, συγκλίνουν, συμπυκνώνονται, σε δύο κεντρικούς στόχους: στην τιμή της εργατικής δύναμης (το κόστος αναπαραγωγής της, μισθοί, μεροκάματα) και στα χρονικά όρια της εργασίας[2]. Στον «ανταγωνισμό» το κεφάλαιο δεν ανέχεται διαφοροποιήσεις στους γενικούς όρους εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, δρα κυνικά ως εξισωτής προς τα κάτω και απαιτεί οι ρυθμίσεις να ισχύουν για το σύνολο της εργατικής τάξης και του κόσμου της εργασίας[3]. Και το ελάχιστο ρήγμα ενέχει τον κίνδυνο -για την άρχουσα αστική τάξη και το κεφάλαιο- να καταρρεύσει ο κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός όχι μόνο από τη σύγκρουση με τον κόσμο της εργασίας αλλά και από τον ανταγωνισμό στο εσωτερικό τους.

    Παρά ταύτα ακόμα και τώρα, στα χρόνια των μνημονίων συνεχίζονται οι δίκαιες απεγνωσμένες μοναχικές κινητοποιήσεις κλάδων και επιχειρήσεων απέναντι σε μια ανελέητη συνασπισμένη εξουσία των δυνάμεων του αστικού μπλοκ και το πάνοπλο αστικό κράτος της βίας και της καταστολής».
    ---------------
    [1] «Ό,τι ο προλετάριος έχει ανάγκη, δεν μπορεί να το πάρει, παρά από αυτή την αστική τάξη, της οποίας το μονοπώλιο εξασφαλίζεται από την δύναμη του Κράτους. Ο προλετάριος είναι λοιπόν, δίκαια και πραγματικά, ο σκλάβος της αστικής τάξης, που έχει το δικαίωμα απόφασης για την ζωή του ή τον θάνατό του», (ΜΑΡΞ-ΕΝΓΚΕΛΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ).
    [2] Έτσι το εργατικό κίνημα που και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού γεννήθηκε ενστικτώδικα από τις ίδιες τις σχέσεις παραγωγής επισφραγίζει τα λόγια του Άγγλου επόπτη εργασίας Ρ. Τζ. Σωντερς: «Ποτέ οι παραπέρα ενέργειες για τη μεταρρύθμιση της κοινωνίας δε θα έχουν κάποιες πιθανότητες επιτυχίας, αν δεν περιοριστεί προηγούμενα η εργάσιμη ημέρα και αν δεν επιβληθούν αυστηρά τα όρια που θα της καθοριστούν», (Κ. Μαρξ Το κεφάλαιο Τ.1ος).
    [3] «Το κεφάλαιο από την φύση του εξισωτής... ζητάει σ' όλες τις σφαίρες παραγωγής ισότητα στους όρους εκμετάλλευσης της εργασίας σαν έμφυτο "ανθρώπινο δικαίωμα». (Κ. Μαρξ, Το κεφάλαιο Τ.1ος).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» σε Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ: "Αποφάσεις" της έκτακτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top