• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

    Ανακοινώσεις Συνδικάτων για την Επιστράτευση

    ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

    Φύλλο Πορείας στην Κυβέρνηση του αυταρχισμού και της διαπλοκής

    Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αυταρχικό της κατήφορο, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, των καθηγητών, των εργαζομένων στο μετρό, έρχεται και η σειρά των εργαζομένων στη ΔΕΗ οι οποίοι παλεύουν μαζί με το λαό να μην περάσει η ΔΕΗ και η Ενέργεια στα χέρια των κερδοσκόπων, να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος.

    Έχοντας σύμμαχο την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη βγάζει παράνομη την απεργία και διατάσει πολιτική επιστράτευση, αφού ο «κοινωνικός αυτοματισμός» απέτυχε και ο λαός στις υπό εκποίηση περιοχές συμμετείχε ενεργά εκφράζοντας την αγωνιστική διάθεση να μην περάσει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τον ορυκτό πλούτο, τα νερά και  ολόκληρη την Ενέργεια σε μια χούφτα ντόπιων και ξένων κερδοσκόπων επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

    Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο στις διαδηλώσεις και στις πύλες των Σταθμών και των ορυχείων. Δεν είναι μόνο η ΔΕΗ, είναι η ανεργία, είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που έγιναν επιδόματα απορίας, είναι η αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια, είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, είναι η φτώχεια και η πείνα, είναι η αξιοπρέπεια και τα όνειρα της νεολαίας μας.

    Γι αυτό ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί και να γενικευτεί! ΄

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική απειθαρχία!

    Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετέχουν ενεργά στην περιφρούρηση των εργοστασίων και των ορυχείων!

    Οι χώροι δουλειάς να γίνουν εστίες αντίστασης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νεολαίας μας και ολόκληρου του λαού ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να περιφρουρήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

    Ο λαός Της Ποντοκώμης και του Μαυροδεντρίου δείχνουν το δρόμο μ’ ένα μαχητικό συλλαλητήριο στην Πύλη του ΑΗΣ Καρδιάς σήμερα Κυριακή 6/7/2014 ωρα 11.00 πμ.

    Θα είμαστε όλοι εκεί!

    Να μπουν τώρα όλοι στον αγώνα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, να φύγει τώρα η κυβέρνηση των συμφερόντων μαζί με την άθλια πολιτική της μαζί με τα μνημόνια το ΔΝΤ και την ΕΕ

    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    Νίκη στους απεργούς της ΔΕΗ, κάτω η επιστράτευση

    Παλλαϊκός ξεσηκωμός για τη δημόσια περιουσία. Ρεύμα, παιδεία, υγεία και νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό!

    Για το δικαίωμα του λαού να απεργεί, να διαδηλώνει, να αγωνίζεται. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν μπει στο γύψο.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

    Σήμερα Κυριακή 6/7/2014 ώρα 8.00 μμ στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης
     ***
    Να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά/ΣΟΣ Μεγαλόπολης

    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Η πολιτική επιστράτευση, που χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ (μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό, τους ναυτεργάτες και τους καθηγητές), αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής της.
    Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πλέον ενώ φοβάται την γενίκευση του αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και αποτροπή παράδοσης της σε ιδιωτικά συμφέροντα.

    Η επιμονή της κυβέρνησης για διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και παράδοσης της σε ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

    Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι μαζί με την κοινωνία υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.

    Οι κυβερνητικοί αυταρχικοί εκβιασμοί και οι τακτικές επιστράτευσης, με στόχο να καμφθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, θα βρουν απέναντί τους το «τείχος» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της αλληλεγγύης μας.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε κοινωνικό φορέα να αποκρούσουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ.
    Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και η συγκρότηση λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της μπορούν και πρέπει να γίνουν τα «απόρθητα τείχη» που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και θα οδηγήσει στην ανατροπή της μνημονιακής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτική.

    Η συγκυβέρνηση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της σύγκρουσης που καλλιεργεί.

    Το  Γραφείο Τύπου
     ***
    Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Κάτω η επιστραύτευση στη ΔΕΗ – Όλοι στις περιφρουρήσεις στις πύλες ορυχείων και ΑΗΣ

    Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να τσακισει κάθε αντίσταση και να επιβάλει την υποταγή για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να μην υποκύψουν στην επίταξη, στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης.

    ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΝ – ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ

    Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των κατοίκων της Ποντοκώμης και του Μαυροδενδρίου να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο την Κυριακή στις 11:00π.μ στην πύλη του ΑΗΣ Καρδιάς. Καλούμε σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες αλλυλεγγύης σωματεία και φορείς της περιοχής αλλα και του συνόλου της εργατικής τάξης και των λαικών στρωμάτων.

    Δίνουμε μαζικό παρών

    ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΕΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

    ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00μ.μ στην Κεντρική πλατεία

    Με μαζική και μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλλυλεγγύη, πολλές φορές στο παρελθόν τέτοιου είδος αποφάσεις τασκίστηκαν.

    ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ
    ***
    «ΕΝΩΣΗ ΔΕΗ» για την επίταξη και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

    Συναδέλφοισες – οι

    Το κράτος βρίσκετε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!!

    Αυτό αντελήφθη η συγκυβέρνηση και επέβαλε την ΕΠΙΤΑΞΗ των εργαζομένων στην ΔΕΗ!!!

    Κατάλαβε ότι πραγματικά κινδυνεύει από τους «τρομοκράτες εργαζόμενους» η χώρα και έσπευσε με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές,  να αποφασίσει και να διατάξει την επίταξη τους.

    Συγχυσμένη η συγκυβέρνηση δεν μπόρεσε με άλλο τρόπο να διαχειριστεί την αντίσταση όλης της Κοινωνίας και των εργαζομένων,  που αντιδρούν στην εγκληματική ενέργεια της συγκυβέρνησης στην πώληση της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, της ΔΕΗ και  προχώρησε στην αντιδημοκρατική τακτική της επιστράτευσης.

    Αναρωτιόμαστε όμως πότε είχε δίκαιο ο πρωθυπουργός της χώρας;

    Τότε που ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης  μας έλεγε ότι:

    “Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε για ένα κομμάτι ψωμί ΜΟΝΑΔΕΣ της ΔΕΗ, επιλεγμένες μάλιστα με κομματικά ή με μικροκομματικά κριτήρια, είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος…

    «Η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό – Ο,ΤΙ τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώνουμε και θα το πληρώνουμε πολλαπλάσια».

    Σήμερα κύριε πρωθυπουργέ αγνοώντας ολόκληρη την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, την Εκκλησία μας,  όλους τους θεσμούς  της περιοχής, όλη την χώρα επιτάσσετε τους εργαζόμενους  της  μεγαλύτερης επιχείρησης.

    Σήμερα δεν σκοτώνετε; για ένα κομμάτι ψωμί την Μεγαλύτερη Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού που στήθηκε με το Υστέρημά του.

    Συναδέλφοισες –οι:

    ΔΕΝ Νικηθήκαμε!!
    ΔΕΝ Υποκύψαμε!!
    ΔΕΝ Λιγοψυχήσαμε!!
                              
    Ε Π Ι Τ Α Χ Θ Η Κ Α Μ Ε……

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΘΙΟΙ!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!!

    Είμαστε εδώ για να θυμίζουμε στον κ. Σαμαρά, τον κύριο Βενιζέλο, τον κύριο Μανιάτη, τους τοπικούς βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας της συγκυβέρνησης, αλλά και στους 51 που θα πούνε ΝΑΙ στο ΞΕ-πούλημα της ΔΕΗ  ότι διαπράττουν Εθνικό Έγκλημα.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΕΝΩΣΗ
     ***
    Σπάρτακος: Επιταγμένοι μπορεί, υποταγμένοι ποτέ – Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η απόφαση της κυβέρνησης

    Πελαγοδρομώντας η συγκυβέρνηση δεν βρήκε άλλο τρόπο να διαχειριστεί αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως αντίδραση/αντίσταση ενάντια στην εγκληματική της πρόθεση να διεκπεραιώσει το σχέδιο πώλησης της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας και προχώρησε στην αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική τακτική της επιστράτευσης.

    Η υπευθυνότητα και ο τρόπος με τον οποίο ως συνδικαλιστικό κίνημα οργανώσαμε και χειριστήκαμε την απεργία, αποδεικνύει περίτρανα ότι ενόχλησε τους κυβερνώντες που την ώρα που τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, αρνούνται τον διάλογο και την κουβέντα και εφαρμόζουν το ¨αποφασίζουμε και διατάζουμε¨ προχωρώντας σε επίταξη επικαλούμενοι (δήθεν δήθεν) το καλό του κοινωνικού συνόλου.

    Το καλό το κοινωνικού συνόλου θα έπρεπε να το βλέπουν στο Σχέδιο που έχουν καταστρώσει να παραχωρήσουν τον Εθνικό μας πλούτο. Στο Σχέδιο που μοναδικό στόχο έχει να μην χαλάσει την ζαχαρένια των ιδιωτικών συμφερόντων. Στο Σχέδιο που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει τη χώρα σε περαιτέρω εξαθλίωση.

    Ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται από καμία απόφαση δικαστηρίου, από καμία απολυταρχική/αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζόμενων αλλά είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Ή μήπως φαντάζονται ότι μπορούν να επιτάξουν ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος;

    Με τον κόσμο και τους φορείς στο πλευρό μας να δηλώνουν την αμετάκλητη και ανένδοτη απόφασή τους για αντίσταση μέχρι τέλους (σε αντίθεση με την σκανδαλώδη απουσία των συγκυβερνητικών εκπροσώπων του ενεργειακού τόξου στο Ελληνικό κοινοβούλιο που όχι μόνο δεν είναι άμοιροι ευθυνών αλλά φέρουν μέγιστο κομμάτι αυτής), συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική τους.

    Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πολύ σύντομα ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη αυτό που πάνε να περάσουν άρον άρον γιατί πολύ απλά, τα 64 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας της ΔΕΗ δεν μπορούν κριθούν στην τύχη των 51 πρόθυμων Βουλευτών που συνθέτουν το θερινό τμήμα της Βουλής.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ανακοινώσεις Συνδικάτων για την Επιστράτευση Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top