• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

    Μικροεκνευρισμοί και αναφορά σε μουσουλμανικό τόξο στην σύσκεψη της Περιφέρειας για το προσφυγικό

    Πηγή: prlogos.gr

    Σάκης Κοσματόπουλος: «Αρνήθηκα να δεχτώ πρόσφυγες»

    Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και με τη συνήθη έκθεση ιδεών από κάθε πλευρά πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του περιφερειάρχη και πολλών δημάρχων. Για συσκέψεις προετοιμασίας εδώ και μήνες σε περίπτωση εισροής προσφυγικών ροών μίλησε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης με αποτέλεσμα τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των προσφύγων."Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν εδώ" είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας την κοινωνία των πολιτών για την ανταπόκρισή της.

    Ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Καραστέργιος μίλησε για ενεργοποίηση του μουσουλμανικού τόξου Αλβανίας -Τουρκίας, προκαλώντας αντιδράσεις στην παράταξη Καρυπίδη και τον παριστάμενο βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη. Πολλοί ήταν οι δήμαρχοι που συμφώνησαν μαζί του δια βοής, όπως ο δήμαρχος Σερβίων Σάκης Κοσματόπουλος με τον πρώτο να ζητά να προωθηθούν οι πρόσφυγες Ηγουμενίτσα και από κει Ιταλία χωρίς να πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις.

    Ο δήμαρχος Σερβίων –Βελβεντού κ.Κοσματόπουλος δήλωσε : «αρνήθηκα σε πρώτη φάση να δεχτώ πρόσφυγες». Ως άνθρωπος, πατριώτης, χριστιανός ορθόδοξος και γιατρός δεν θα επέτρεπα σε ανθρώπους να κοιμούνται στο τσιμέντα. Μπορώ να φιλοξενήσω και 200- 500 πρόσφυγες συνέχισε, αν το κράτος προκαταβολικά δώσει τις ανάλογες δαπάνες.

    Με τη σειρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μίλησε για την ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για ένα κράτος απροετοίμαστο και μια Ευρώπη που κλείνει σύνορα.

    Βέβαια δεν έλειψαν και οι μικροεκνευρισμοί όταν στην αρχή της σύσκεψης υπερτονίστηκε η συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στους πρόσφυγες, γεγονός που ανάγκασε το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη να αποχωρήσει για λίγα λεπτά από το χώρο της συνεδρίασης. Πραγματικά λίγη σημασία έχει για τον κόσμο και τους ίδιους τους πρόσφυγες ποιος κάνει τι. Οι πολίτες είναι αυτοί που βοηθούν και καθόλου δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιπαραθέσεις των πολιτικών.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μικροεκνευρισμοί και αναφορά σε μουσουλμανικό τόξο στην σύσκεψη της Περιφέρειας για το προσφυγικό Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top