• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

    Δήμος Κοζάνης: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια. Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται οι 350 Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες

    Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται οι 350 Σύριοι πρόσφυγες μεταξύ των οποίων βρίσκονται Αφγανοί και Ιρακινοί.

    Πηγή: kozani.tv

    ***
    Δήμος Κοζάνης: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια

    Στο κλειστό της Λευκόβρυσης βρίσκονται Σύροι πρόσφυγες, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Ειδομένη, λόγω των προβλημάτων στα σύνορα, μετά την εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Ελλάδας .

    Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους οργανωμένους φορείς (ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο, εθελοντικές ομάδες), προκειμένου να συντονιστούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία είναι απαραίτητα ΑΜΕΣΑ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

    Τα είδη αυτά είναι:

    Βρεφικά γάλατα (πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας), παιδικές τροφές, πάνες παιδικές και για ενήλικες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, βραστήρες, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια νερό, τροφή άμεσης κατανάλωσης (σάντουιτς, κρουασάν, μπισκότα κτλ.), μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ρύζι, υπνόσακους  και κάλτσες.

    Σημείο συγκέντρωσης  ΚΗΦΗ Κοζάνης κτίριο 40 Μάρτυρες, Πλακοπίτη 11.
    ***
    Ένας δημοσιογράφος από το Αφγανιστάν ανάμεσα στους πρόσφυγες στην Κοζάνη. Εξιστορεί τις επιθέσεις των ταλιμπάν και γιατί έφυγε από την πατρίδα του (video)

    Κάθε πρόσφυγας και μια προσωπική ιστορία. Δυο δημοσιογράφοι από το Αφγανιστάν βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.

    Οι ίδιοι πήραν τις οικογένειές τους και έφυγαν από την πρωτεύουσα Καμπούλ όπου εργάζονταν στην τηλεόραση μετά τις επιθέσεις των ταλιμπάν στους εργαζόμενους και τις προειδοποιήσεις να φύγουν από τη χώρα.

    Δείτε το βίντεο
    ***
    Έγκυες και μικρά παιδιά ανάμεσα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης. Τι δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης υγείας και η πολιτική προστασία

    Έγκυες, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης δήλωσε πως ήδη έχουν φτάσει γιατροί και φάρμακα στο χώρο φιλοξενίας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας τόνισε πως ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας λειτουργεί για να παρέχει στους πρόσφυγες οτι χρειαστεί.

    Δείτε το βίντεο 
    ***
    Λευτέρης Ιωαννίδης: "Να αντιμετωπίσουμε με ευαισθησία και σεβασμό τους πρόσφυγες"

    Δηλώσεις για τη φιλοξενία των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη έκανε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος κάλεσε τους φορείς αλλά κυρίως τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και ευαισθησία τους Σύριους πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης.

    Δείτε το βίντεο
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δήμος Κοζάνης: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια. Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται οι 350 Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top