• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

    Οι τελευταίες εξελίξεις για τα προβλήματα στις υπηρεσίες υγείας και στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας

    Δεν θα δέχεται επείγοντα περιστατικά το Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μέχρι και τις 27 Μαΐου

    Δεν υπάρχει μέρα που να μην παρουσιάζονται νέα προβλήματα στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Kozan.gr, με το έγγραφο του Αναπληρωτή Διοικητή Αντωνάκη Νικόλαου, που έχει χθεσινή ημερομηνία 21/5, το Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, δε θα δέχεται επείγοντα περιστατικά, μέχρι  και τις 27 Μαΐου κι αυτά θα εξυπηρετούνται από αντίστοιχο τμήμα του νοσοκομείου της Κοζάνης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, έτσι συνέβη και χθες το βράδυ, για μια 22χρονη κοπέλα και ένας 56χρονο, που είχαν τροχαίο ατύχημα, κοντά στον Οικισμό Καρδιάς Πτολεμαΐδας, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κοζάνης.

    Πηγή: kozan.gr
    ***
    Συνάντηση με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Σταύρο Γιαννακίδη, είχε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος

    Συνάντηση με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Σταύρο Γιαννακίδη, είχε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κίρκος καθώς και οι δυο υποδιοικητές της κ.κ. Γαβριηλίδης και Παπαδόπουλος. Στη συνάντηση εξετάστηκε που βρίσκεται η τρέχουσα προγραμματική περίοδος που λήγει 31-12-2015, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις προς τη διαχειριστική αρχή για τη νέα περίοδο.

    Πηγή: kozan.gr
    ***
    Tι απαντά στο kozan.gr ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος για τη χθεσινή προσαγωγή στον Εισαγγελέα Κοζάνης των δύο γιατρών του ψυχιατρικού τμήματος

    Δύο μόνιμες θέσεις ψυχιάτρων θα διεκδικήσει η 3η ΥΠΕ το επόμενο διάστημα. Ήδη έχει καταθέσει σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχώσει (επαρκώς) το Ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Κοζάνης, μετά από τα προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Όπως  είχε γράψει το kozan.gr από χθες (δείτε εδώ), με  απόφαση του κ. Κίρκου 8 γιατροί από την Ψυχιατρική Κλινική Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν, ήδη, εφημερίες στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Μαμάτσειου, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση – έστω και προσωρινά – της εύρυθμης λειτουργίας της.

    Πηγή: kozan.gr
    ***
    Μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που αφορά τις ανάγκες των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας- Τι δήλωσε στην κάμερα του Kozan.gr, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κοζάνης, Δημήτρης Παπαγγέλης

    Μέχρι το τέλους του έτους θα ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός των ασθενοφόρων, που αφορά τις ανάγκες των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΑΒ Κοζάνης, Δημήτρη Παπαγγέλη που μαζί με εργαζομένους του ΕΚΑΒ, παρευρέθηκαν στην σύσκεψη που έγινε το πρωί στην Περιφέρεια παρουσία του διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκου.

    Θανάσης Τέγος

    Πηγή: kozan.gr
    ***
    Χαράλαμπος Τσεβεκίδης: "Κωμικοτραγική η σύλληψη των γιατρών της ψυχιατρικής κλινικής και οι καταστάσεις με την υγεία που ζει η περιοχή μας"

    Την αντίδρασή του στη σύλληψη των γιατρών της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, οι οποίοι λόγω έλλειψης προσωπικού προχώρησαν στην αναστολή της λειτουργίας της, εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στηρίζοντας τον διευθυντή της κλινικής για την απόφασή του και καλώντας τη δικαιοσύνη να συλλάβει και να οδηγήσει στον Εισαγγελέα τους καθ όλα υπεύθυνους του κράτους που έφτασαν τα νοσοκομεία να λειτουργούν στα όριά τους.

    Δείτε τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τασεβεκίοδης.

    Πηγή: kozani.tv
    ***
    Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στα νοσοκομεία Κοζάνης & Πτολεμαΐδας – Και ζητά να συγκληθεί άμεσα ευρεία σύσκεψη για τις δομές υγείας

    Την θλίψη και την ανησυχία του για την υποστελέχωση των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης με ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την προσαγωγή των γιατρών της Ψυχιατρικής κλινικής Κοζάνης με εισαγγελική εντολή, τις απλήρωτες εφημερίες ιατρών, αλλά και τα εντέλλεσθε στους γενικούς οικογενειακούς ιατρούς να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις και ανάγκες του υγειονομικού συστήματος που καταρρέει.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης δηλώνει ότι: παρακολουθεί, τους τελευταίους μήνες, με θλίψη και ανησυχία τα τεκταινόμενα στο χώρο των Νοσοκομείων (Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο), των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

    Ιατροί απλήρωτοι, από 5μήνου για εφημερίες που ήδη δούλεψαν, να βρίσκονται σε απόγνωση. Να αντιδρούν και να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας (με πρωταγωνιστές τους νέους ιατρούς) περιμένοντας να γίνουν πράξη οι αδρές υποσχέσεις και τα λόγια της ηγεσίας του Υπ.Υγείας.

    Ιατροί να εντέλλονται να εφημερεύουν στα »όρια;» της όποιας νομιμότητας για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις και ανάγκες του υγειονομικού συστήματος που καταρρέει. Να υποχρεώνονται πολλές φορές σε αντιποίηση ιδιότητας αφού καλούνται να εκτελέσουν καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων, καθιστώντας τους εαυτούς τους όμηρους πιθανών ποινικών ευθυνών και σίγουρα συνειδησιακών ενοχών.

    Και σήμερα ιατροί να προσάγονται με εισαγγελική εντολή σαν κοινοί εγκληματίες, αν και έχουν προσφέρει για χρόνια ολόκληρα, όλο τους το είναι για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, γιατί έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια ασφαλούς λειτουργίας.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. τονίζει ότι έχει την ηθική και θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την κοινωνία των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι της θλιβερής σημερινής πραγματικότητας δεν είναι οι ιατροί με τις λευκές μπλούζες, αλλά κάποιοι κύριοι με γκρι κουστούμια οι οποίοι με την ανικανότητα τους, τις παλινωδίες τους και ίσως με την κρυφή προσωπική ατζέντα τους οδήγησαν το ΕΣΥ στην κατάρρευση.

    Δυστυχώς αυτοί δεν θα λογοδοτήσουν, ούτε θα λοιδορηθούν, ούτε θα υποστούν την δημόσια διαπόμπευση που υφίστανται οι λειτουργοί της υγείας.

    Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης ζητά την άμεση σύγκλιση ευρείας σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων (3η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείων, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, Συλλόγου Γενικών Ιατρών, Περιφέρειας, Δήμων)  για την αναζήτηση λύσεων αλλά και την άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία για την ασφαλή και ποιοτική περίθαλψη των πολιτών και τονίζει ότι:

    «Αν δεν υπάρξουν άμεσα γενναίες αποφάσεις για στελέχωση των δομών, δυστυχώς λύση δεν θα βρεθεί. Επιτέλους ας διαβούμε τον Ρουβικώνα και από το επίπεδο των σκέψεων και λόγων να βρεθούμε  στο επίπεδο των παρεμβάσεων και πράξεων», τονίζει σε ανακοίνωσή του.»

    Πηγή: e-ptolemeos.gr
    ***
    Σύλλογοι & Σωματεία Εργαζομένων για την προσαγωγή των δύο γιατρών της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

    Όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μ.μ.ε., ο Δ/ντής της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κοζάνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, για την άρνησή του να κάνει εισαγωγή νέου ασθενή για νοσηλεία στην κλινική, αφού, ως γνωστόν, εδώ και λίγες μέρες, με απόφασή του, “έκλεισε” την Ψυχιατρική, λόγω έλλειψης προσωπικού, για νοσηλεία νέων ασθενών.

    Είναι προφανές ότι η διόγκωση της μη στελέχωσης του ΕΣΥ οδηγεί στην αναστολή της λειτουργίας κλινικών ή νοσοκομείων.

    Είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία πλέον δουλεύουν μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων, νοσηλευτικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού.

    Είναι γνωστό ότι οι σύλλογοι εργαζομένων των νοσοκομείων έχουν πολλές φορές προειδοποιήσει για τον ανεπαρκή αριθμό εργαζομένων και χρηματοδότησης.

    Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει δεκάδες κινητοποιήσεις, συζητήσεις, συσκέψεις όπου όλοι συμφωνούν ότι «το πράγμα δεν πάει άλλο».

    Σαν σύλλογοι υπαλλήλων Ο.Τ.Α. έχουμε πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες στο πρόσφατο παρελθόν σε συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

    Δεν υπάρχει πλέον χρόνος διαθέσιμος για πολιτικές αναλύσεις. ΑΜΕΣΑ πρέπει να παρθούν και ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ αποφάσεις που θα δώσουν υπόσταση στο δημόσιο αγαθό που ονομάζεται ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ για όλους.

    Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.

    Ελπίζουμε να μην έχουμε δραματικά περιστατικά όπου ξαφνικά οι «υπεύθυνοι» θα πέσουν από τα σύννεφα με τις τραγικές ελλείψεις του (ας το πούμε χάριν συντομίας)δημόσιου συστήματος υγείας.
    Παραμένουμε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους του δημόσιου (…) συστήματος υγείας και καλούμε επιτέλους την πολιτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενη στην επιλογή των ψηφοφόρων της με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

    ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ:

    ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

    Πηγή: kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι τελευταίες εξελίξεις για τα προβλήματα στις υπηρεσίες υγείας και στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top