• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

    Μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

    Άμεση πρόσληψη δυο παιδιάτρων ζητά ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου Φώτης Ζαρκινός

    Επιστολή προς τη Διοίκηση του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου έστειλε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του, κ. Φώτης Ζαρκινός στην οποία τονίζει χαρακτηριστικά: «Σας ενημερώνω πως από τον Μάρτιο από 1-6 του μηνός η Π/Δ κλινική δε θα εφημερεύει λόγω ελλιπούς στελέχωσης. Αυτό το γνωρίζατε από τον Οκτώβριο του 2014, όταν με έγγραφό, σας ενημέρωσα πως η επικουρική Π/Δ κ. Σπανού δεν προτίθετο να ανανεώσει τη σύμβαση της και ζητούσα να προκηρυχθεί άμεσα θέση παιδιάτρου. Οι υπηρετούντες παιδίατροι προσφέρθηκαν και κάλυψαν τα κενά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ώστε να δοθεί χρόνος στη διοίκηση να διευθετήσει το πρόβλημα. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι αδύνατο διαιωνισθεί. Τις ημέρες αυτές (1-6 Μαρτίου), τα επείγοντα περιστατικά το απόγευμα και το βράδυ θα εξυπηρετούνται από την Π/Δ του «Μποδοσάκειου» και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα γίνεται το αντίθετο, επειδή δε θα εφημερεύει η Π/Δ κλινική του «Μποδοσάκειου», όπως με ενημέρωσε ο συνάδελφος Δ/ντης κ. Δημήτρης Κυφωνίδης. Επίσης σας γνωρίζω πως η συνάδελφος κ. Μόνικα Τσακαλίδου θα κάνει εφημερίες στην Π/Δ κλινική μέχρι και τον Μάιο, οπότε τελειώνει το αγροτικό ιατρείο και δεν προτίθεται να διεκδικήσει θέση επικουρικού ή να εργασθεί με σχέση εργασίας κατ΄αποκοπή. Συνεπώς είναι επιτακτική η άμεση κάλυψη των κενών με προκήρυξη και πρόσληψη δυο παιδιάτρων.

    Φώτης Ζαρκινός Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου»
    ***
    Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Έκκληση Γιαννακίδη να κάνουν εφημερίες ιδιώτες παιδίατροι

    Επιστολή προς το υπουργείο υγείας για προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ως προς τη στελέχωσή τους οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, απέστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιαννακίδης λίγο πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε πως: «ο υπουργός ήδη έχει γνώση από τα προβλήματα, ωστόσο δε βλέπουμε κάποια κίνηση προκήρυξης άμεσης για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία». Ο κ. Γιαννακίδης κάνει έκκληση στους ιδιώτες παιδιάτρους της Κοζάνης να δείξουν αλληλεγγύη και να κάνουν αυτοί τις εφημερίες, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.

    Θανάσης Τέγος
    ***
    Χοντρά “καρφιά” από τον Α. Αγγελόπουλο για τα προβλήματα στελέχωσης των κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής: “Η Περιφέρεια δεν εμφανίζεται να βοηθά ιδιαίτερα, για να μην πω ότι δε βοήθησε καθόλου. Η βοήθεια που προσέφερε ήταν σε επικοινωνιακό επίπεδο και μάλλον δεν κάνει καλό”

    Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Μακεδονίας Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Άγγελος Αγγελόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του West Channel  για τα προβλήματα στελέχωσης των κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής, έκανε λόγο για επικοινωνιακή και μόνο “βοήθεια”, στην επίλυσή τους, από την πλευρά της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, λέγοντας συγκεκριμένα: “Η Περιφέρεια δεν εμφανίζεται να βοηθά ιδιαίτερα, για να μην πω ότι δε βοήθησε καθόλου. Η βοήθεια που προσέφερε ήταν σε επικοινωνιακό επίπεδο και μάλλον δεν κάνει καλό”.
     
    ***
    Απάντηση της Περιφέρειας, στον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Άγγελο Αγγελόπουλο, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ ανέφερε ότι για τα προβλήματα στελέχωσης των κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής η Περιφέρεια πρόσφερε επικοινωνιακή και μόνο “βοήθεια”, για την επίλυσή τους.

    Στον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας κ. Άγγελο Αγγελόπουλο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

    1. Πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής είναι οι αρμοδιότητες των νοσοκομείων να περιέλθουν στην Περιφέρεια.
    2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ως πρόταγμά της την πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομειακών κλινικών της περιφέρειας, χωρίς να έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των νοσοκομείων.
    3. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δια του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη στήριξε την Παθολογική κλινική του Γ.Ν. Φλώρινας, που παρουσίασε δυσλειτουργία στο πρόγραμμα των εφημεριών της.
    4. Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, του Διοικητή του Γ.Ν. Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου Γιώργου Παύλου, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπου Τσεβεκίδη και παρουσία του κ. Άγγελου Αγγελόπουλου συζητήθηκε και δόθηκε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα (από το 2010) της λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής του Μαμάτσειου, έτσι ώστε να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και σε τακτικά και σε επείγοντα περιστατικά.
    5. Με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη δόθηκε προσωρινή λύση στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
    6. Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς το Υπουργείο Υγείας για την στελέχωση όλων των νοσοκομειακών κλινικών της Δυτικής Μακεδονίας, αναμένονται οι ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων.
    Φαίνεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος δεν παρακολουθεί ή δεν του αρέσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ενέργειες του Περιφερειάρχη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη.

    Ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να γνωρίζει, να ενημερώνεται και να ενημερώνει σωστά τους πολίτες χωρίς να κάνει ο ίδιος επικοινωνιακά παιχνίδια…

    Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας

    kozan.gr
    ***
    Την ένταξη σε καθεστώς «άγονης περιοχής» των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

    Να ενταχθούν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας σε καθεστώς «άγονης γραμμής» ζητά από το αρμόδιο υπουργείο και το υπουργικό συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης υγείας

    Σταύρος Γιαννακίδης με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

    Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν το νοσοκομείο της Τρίπολης να είναι χαρακτηρισμένο ως άγονο και τα νοσοκομεία της περιοχής μας όχι με αποτέλεσμα να μη δίνονται κίνητρα σε γιατρούς να έρθουν στη Δυτική Μακεδονία».

    Ο αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε πως παρά τα επανειλημμένα αιτήματα στο υπουργείο για προκήρυξη θέσεων γιατρών σε κλινικές που υπολειτουργούν και κινδυνεύουν να κλείσουν, δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη πως κάτι κινείται με αποτέλεσμα τα κενά να καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών άλλων νοσοκομειακών μονάδων και με εθελοντική προσφορά ιδιωτών γιατρών μέσω των ιατρικών συλλόγων.

    Τέλος δήλωσε πως η περιφέρεια εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνει το ενοίκιο στέγης των γιατρών στο ενδεχόμενο που ενδιαφερθούν να έρθουν στην περιοχή και να δώσουν κίνητρα για να προσελκύσουν ιατρικό προσωπικό να μείνει στην περιοχή για να λειτουργήσουν οι κλινικές.
    ***
    Η πρόταση της Περιφέρειας για να "σωθούν" τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

    Σε καθεστώς 'άγονων περιοχών" για να υπάρξουν κίνητρα και να έρθουν γιατροί ζητά να ενταχθούν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας η Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Γιαννακίδη αν αυτό συμβεί τότε οι κλινικές των νοσοκομείων  θα λειτουργήσουν καλύτερα γιατί θα έχουν προσωπικό για περισσοτερο χρονο και δεν θα υπολειτουργούν όπως τώρα. Δείτε το βίντεο
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top