• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

    Αναβλήθηκε η σύσκεψη για την επάρκεια των νοσοκομειακών δομών και το μέλλον της δημόσιας υγείας στη Δυτική Μακεδονία»



    Για μια ακόμη φορά δυστυχώς οι περισσότεροι  φορείς του τόπου μας, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Iατρών Nοσοκομείων Δ. Μακεδονίας (ΕΙΔΥΜ), που σε συνεργασία με τις νοσοκομειακές επιτροπές των Γ.Ν Κοζάνης «Μαμάτσειο» και Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο, είχαν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τη: «Λειτουργική επάρκεια των νοσοκομειακών δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και το μέλλον της δημόσιας υγείας στη Δυτική Μακεδονία».

    Ή σύσκεψη που θα γινόταν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης αναβλήθηκε,  και θα οριστεί νέα ημερομηνία, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της ΕΙΔΥΜ κ. Άγγελος Αγγελόπουλος ζήτησε άμεσα να στελεχωθούν τα δυο μεγάλα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης  με γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ ανέφερε: «Μεγάλο πρόβλημα έχει η Παθολογική στο «Μποδοσάκειο»,  η Μαιευτική και η Ουρολογική στο «Μαμάτσειο», ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί  πρόβλημα στη στελέχωση της Παιδιατρικής στο «Μαμάτσειο».

    Από την πλευρά του ο Αντιπερειαφερειάρχης Υγείας  κ. Γιαννακίδης τόνισε πως τα προβλήματα στην υγεία είναι τεράστια, ενώ ζήτησε να δοθούν στην Περιφέρεια αρμοδιότητες, ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

    Σε ότι αφορά τη συγκέντρωση για τη σύσκεψη τη χαρακτήρισε υποτονική, καλώντας τον κόσμο να γίνει  περισσότερο σκεπτόμενος και να σκεφτεί περισσότερο την υγεία του. Ο κ. Δημήτρης Ντέντης τέλος πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ,  στάθηκε στις 15.000 αποχωρήσεις εργαζομένων από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, χωρίς να έρθει, όπως είπε, «ούτε ένας εργαζόμενος για αντικατάσταση».

    Θανάσης Τέγος

    Πηγή: kozan.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αναβλήθηκε η σύσκεψη για την επάρκεια των νοσοκομειακών δομών και το μέλλον της δημόσιας υγείας στη Δυτική Μακεδονία» Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top