• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

    ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΛΚΔΜ/ΔΕΗ

    Άλλος ένας εργάτης σκοτώθηκε σήμερα στα κάτεργα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία.

    Ο Γιώργος Τσίγκας, 42 ετών, πατέρας  δύο ανήλικων παιδιών, σκοτώθηκε το μεσημέρι την ώρα της δουλειάς, μέσα στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου. Δούλευε στο τμήμα των σκληρών, και ήταν χειριστής σκαπτικού μηχανήματος τύπου σόβερ. Εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν στο σημείο όπου δούλευε (είχε προηγηθεί ελεγχόμενη έκρηξη και ο στενός χωματόδρομος είχε καταβραχεί), φορτηγό αυτοκίνητο βαρέως τύπου που οδηγούσε συνάδελφός του ξέφυγε από τον έλεγχο, και παρέσυρε και πέταξε το κουβούκλιο του σόβερ που χειριζόταν.

    Από την πτώση υπέστη σοβαρά κατάγματα σε όλο του το σώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τελικά κατέληξε από ανακοπή.

    Πηγή: 902.gr 
    ***
    ΝΕΚΡΟΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΚΑΠΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

    Το ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ έγινε στις 2:40 (περίπου) σήμερα το μεσημέρι στο νότιο πεδίο του ορυχείου του ΛΚΔΜ της ΔΕΗ στην περιοχή των «σκληρών» όπως συνηθίζεται να λέγεται. Την ώρα που ο χειριστής του τεράστιου σκαπτικού ηλεκτροκινούμενου μηχανήματος τύπου «τσάπας» έκανε πορεία, ένα μεγάλο φορτηγό τύπου «τάμπερ» επιχείρησε προσπέραση και για κάποιο λόγο χωρίς αυτό να έχει διευκρινιστεί τα δύο μεγάλα μηχανήματα ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο χειριστής του σκαπτικού και να μεταφερθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Οι γιατροί αντιμετώπισαν το ορθοπεδικό τραύμα όμως η μοίρα είχε κρυμμένο άσχημο παιχνίδι για τον μόλις 42 ετών εργαζόμενο στη ΔΕΗ. Μέσα στο νοσοκομείο και ενώ όλα πήγαιναν καλά υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε νωρίς το απόγευμα. Ο άτυχος χειριστής ήταν πατέρας δύο παιδιών (11 και 13 ετών) και κατάγονταν από χωριό της Κοζάνης.
    ***
    Νέο σοβαρό ατύχημα στο ορυχείο νότιου πεδίου

    Σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα σκαπτικό μηχάνημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο ορυχείο του νότιου πεδίου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός της τσάπας έχει πιθανότατα υποστεί κάταγμα στη μέση και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

    Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv

    Κατέληξε ο 42χρονος που τραυματίστηκε το απόγευμα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου

    Από ανακοπή καρδιάς και όχι από τα τραύματά του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ο 42χρονος εργαζόμενος της ΔΕΗ, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος μετά από τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα στο ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

    Ο άτυχος 42χρονος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, αρχικά εξετάστηκε από τους γιατρούς οι οποίοι διαπίστωσαν κάταγμα στη μέση, μετά από δυο αξονικές και τις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγο αργότερα και καθώς ο εργαζόμενος μιλούσε με τους συγγενείς τους υπέστη ανακοπή και κατέληξε.

    Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv
    ***
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Εργατικό ατύχημα στο νότιο πεδίο - Ένας ακόμα νεκρός - Ένα ακόμα θύμα της ολιγωρίας

    Την ώρα που η συγκυβέρνηση της εθνικής παρακμής προσπαθεί να μετρήσει τα ¨υπέρ¨ από την ενέργεια της επίταξης των εργαζόμενων και την πρώτη κίνηση ξεπουλήματος της ΔΕΗ, εμείς στη Δυτική Μακεδονία -στην ενεργειακή καρδιά της χώρας- μετράμε έναν ακόμα νεκρό. Έναν ακόμα άνθρωπο, θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της πίεσης που υπάρχει διάχυτη στους χώρους δουλειάς σε ολόκληρη τη ΔΕΗ.

    Σκληρή στάθηκε η μοίρα (πολύ σκληρή) στο χώρο των Σκληρών του Νοτίου Πεδίου για τον 42χρονο συνάδελφο -πατέρα δύο ανήλικων τέκνων- που υπήρξε το άδικο θύμα  ενός ακόμα ατυχήματος στο συγκεκριμένο χώρο.

    Είναι άδικο για τους εργαζόμενους

    Είναι άδικο για τις οικογένειές μας να εξακολουθούν να υφίστανται συνθήκες που θέτουν (καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό) σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

    Είναι άδικο την εγκληματική στάση της Κυβέρνηση και την αδυναμία της Διοίκησης να την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και μάλιστα ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιτακτικά και ξεδιάντροπα ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να πληροφορηθεί ποια είναι τα ¨προνόμια¨ των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

    Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου και γνωρίζοντας πολύ καλά το ανείπωτο μέγεθος της οδύνης, θα δίνει πάντα αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας γιατί τίποτα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

    Γραφείο Τύπου
    ***
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο

    Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ και την βίαιη επαναφορά των απεργών εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, η περιοχή μας μετρά ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη λίστα σειράς ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στα ορυχεία της περιοχής μας.

    Χρόνια τώρα τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία, την ελλιπή συντήρηση, την εντατικοποίηση της εργασίας και την μείωση των μέτρων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

    Χρόνια τώρα στα εργοστάσια και τα ορυχεία απαξιώνεται η εργασία και η ανθρώπινη ζωή, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια που έχουν θυσιαστεί τα πάντα στον βωμό των μνημονίων.

    Την ώρα που η συγκυβέρνηση της καταστροφής προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να πείσει την κοινωνία για τους ¨προνομιούχους¨ εργαζόμενους, ένας νέος άνθρωπος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, πληρώνει τις επιπτώσεις των εργασιακών συνθηκών με την ίδια του την ζωή.

    Περιμένουμε εξηγήσεις για τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος και τις όποιες ευθύνες υπάρχουν από την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

    Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο του συμπολίτη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Πηγή: kozani.tv
    ***
    ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη": Άλλος ένας «προνομιούχος», λιγνιτωρύχος στο χώμα

    Συνεχίζεται δυστυχώς το «μαύρο γαϊτανάκι του πόνου και του τρόμου» στο Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή τη φορά νεκρός είναι ένας 42χρονος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, που δούλευε ως χειριστής σκαπτικού μηχανήματος στα «σκληρά» του Νοτίου Πεδίου και «κατέληξε» στο νοσοκομείο της Κοζάνης αφού είχε τραυματιστεί σοβαρά σε σύγκρουση του σκαπτικού που χειριζόταν με χωματουργικό όχημα των ορυχείων.

    Τι φταίει όμως και τόσοι συνάδελφοί μας, νέοι άνθρωποι επί το πλείστον, ξεκινάν υγιέστατοι από το σπίτι τους για ένα μεροκάματο και δεν επιστρέφουν ποτέ στις οικογένειές τους;

    Τα επίσημα καταγεγραμμένα αίτια από τη ΔΕΗ και το κράτος είναι πανομοιότυπα και σταθερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια: «Απροσεξία», «μη τήρηση των μέτρων ασφάλειας» με ευθύνη πάντα του θύματος, «υπερβάλλον ζήλος» κ.α

    Όμως οι βαθύτερες και πραγματικές αιτίες είναι άλλες:

    1.     Μη τήρηση μέτρων ασφάλειας λόγω εργοδοτικής πίεσης για αύξηση παραγωγής
    2.     Εντατικοποίηση της εργασίας
    3.     Μείωση του προσωπικού (100%) στα μέτωπα παραγωγής
    4.     Ελλιπή συντήρηση λόγω έλλειψης προσωπικού
    5.   Άγχος και εργασιακό στρες που πολλαπλασιάζεται ειδικά τα τελευταία χρόνια που δυσκολεύουν οι συνθήκες επιβίωσης των εργατικών και λαϊκών οικογενειών
    6.     Έλλειψη προληπτικής πολιτικής
    7.     Ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμών στην Περιοχή (Ανυπαρξία Επιθεώρησης Μεταλλείων)

    Οι ηθικοί αλλά και φυσικοί αυτουργοί αυτών των εργοδοτικών εγκλημάτων, επομένως είναι όλοι αυτοί που απαγορεύουν δια νόμου τις προσλήψεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες, που θέλουν περισσότερη δουλειά από λιγότερα άτομα, που με αλλεπάλληλα μέτρα έκαναν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

    Εγκληματίες είναι η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τρόικα και η διοίκηση που υλοποιεί αυτή την αντεργατική καταστροφική πολιτική.

    Να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας με ευθύνη και των συνδικάτων!

    Ανυπακοή στις εντολές για εκτέλεση εργασιών χωρίς την ύπαρξη όλων των αναγκαίων μέτρων Ασφαλείας και Υγιεινής της Εργασίας.

    «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές
    κι εμείς θρηνούμε ανθρώπινες ζωές»

    Το γραφείο τύπου του ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη"
    Κοζάνη 18/7/2014
    ***
    Το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ Α.Ε.

    Χθες (17-07-2014) το μεσημέρι στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ Α.Ε.  όχημα  τύπου  DUMBER οδηγούμενο από 51χρονο ημεδαπό συγκρούστηκε πλάγια με όχημα (ερπιστριοφόρο καθολικό εκσκαφέα, τύπου SHOVEL) οδηγούμενο από 43χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα την αποκόλληση, ανατροπή και πτώση στο έδαφος της καμπίνας του δεύτερου οχήματος  και τον τραυματισμό του 43χρονου.

    Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», όπου λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

    Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

    Πηγή: kozani.tv
    ***
    Διαβάστε εδώ: Εργατικά Ατυχήματα: "Είναι θυσίες σε βρώμικο βωμό"
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΛΚΔΜ/ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top