• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Στις 6 μ.μ. (19/6/2014) στα Προπύλαια το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις

    Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί
    στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.
    ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ
    ***
    Για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις διαδηλώνουν σήμερα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι.

    Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

    Οι συνταξιούχοι, με κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με πανελλαδική κινητοποίηση

    Στο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Πούλμαν για την κινητοποίηση της Αθήνας 
    • Από το Λαύριο: Το Εργατικό Κέντρο δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 4.30 το απόγευμα από το Άγαλμα των Μεταλλωρύχων. 
    • Από την Καλαμάτα: Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 2 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Συμμετοχή στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας 27210-90411 και 27210-80656.
    • Από τη Λαμία: Θα αναχωρήσουν πούλμαν στη 1.15 μ.μ. από την πλατεία Πάρκου.
    • Από τη Λιβαδειά: Θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 2.30 μ.μ. από την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο)
    Προσυγκεντρώσεις

    Η προσυγκέντρωση των συνδικάτων, των μαζικών φορέων, των γυναικών, της νεολαίας, των Λαϊκών Επιτροπών έχει οριστεί στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

    Η προσυγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιηθει στην πλατεία Κάνιγγος, στις 5.30 μ.μ.

    Οι προσυγκεντρώσεις των συνταξιούχων έχουν οριστεί στις 5.15 μ.μ. στα εξής σημεία:
    • Ομόνοια: Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Καβάλα - Κατερίνη - Έδεσσα - Νάουσα - Βέροια - Λάρισα - Βόλος - Τρίκαλα - Λαμία - Χαλκίδα - Θήβα - Άμφισσα, Γιάννενα - Αγρίνιο - Πρέβεζα - Άρτα - Πελοπόννησος - Νησιά.
    • Σύνταγμα: Γλυφάδα - Καλλιθέα - Υμηττός - Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου - Αγ. Δημήτριος - ΔΕΚΟ - ΔΕΗ - Δημόσιο - Επισιτισμός - ΟΑΕΕ - Λαύριο - Λούτσα - ΕΛΤΑ - ΟΤΑ - ΤΑΕ - Σωματείο Εφημεριδοπωλών.
    • Κάνιγγος: Αγ. Παρασκευή - Αθήνα - Αιγάλεω - Α. Λιόσια - Ίλιον - Σαλαμίνα - Μαρούσι - Μενίδι - Ν. Ιωνία - Περιστέρι - Ν. Φιλαδέλφεια - Χαλάνδρι - Πειραιάς - Νίκαια - Ελευσίνα - Ασπρόπυργος - Μέγαρα - Ν. Πέραμος - ΝΑΤ - ΟΣΕ.  
    Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

    «Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους και έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία, την Περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα», τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αγώνα μπορεί να σταματήσει η αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

    Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

    Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων. Είναι υπόθεση όλων των αυτοαπασχολούμενων, όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

    Η ανακοίνωση της ΟΓΕ

    «Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ παίρνουν τη θέση τους δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη μάχη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων και το "ξήλωμα" του ασφαλιστικού συστήματος. Απαντάμε στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που μπαίνει σε εφαρμογή τον Ιούλη, στην επίθεση που έχουν δρομολογήσει στις κύριες συντάξεις, στην αντιασφαλιστική επίθεση». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

    Η ανακοίνωση των συνταξιούχων

    «Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς, χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.

    Έτσι λοιπόν, μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμισθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα, φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.

    Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, όλων των Ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!

    Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στα Προπύλαια στις 19 Ιούνη στις 6.00 μ.μ.

    Άλλοι έχουν τον ευρωμονόδρομο για μπούσουλα, εμείς έχουμε το μονόδρομο του αγώνα "που είναι δύσκολος αλλά ωραίος" στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».

    Καλέσματα συμμετοχής
    Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών, η Ένωση Λογιστών Αθήνα και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Το Σωματείο εργαζομένων Forthnet - Netmed, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. H Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών.
    Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων με προσυγκέντρωση στις 5.00 μ.μ. στα παλαιά γραφεία του Κλαδικού Ταμείου (οδός Ευπόλιδος 12). 

    Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις 

    Ικαρία: Στον Εύδηλο στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου και την Παρασκευή 20 Ιούνη στον Άγιο Κήρυκο στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου.

    Κέρκυρα: Στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο Σαρόκο.

    Κως: Στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Καζούλη από το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Στην κινητοποίηση καλεί και συμμετέχει και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων του Νησιού.

    Μυτιλήνη: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου και την Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων.

    Σάμος: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

    Πηγή: 902.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Στις 6 μ.μ. (19/6/2014) στα Προπύλαια το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top