• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

    Πρωτοβουλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

    Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας με το νομοσχέδιο για τη «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο για συζήτηση στα Θερινά Τμήματα της Βουλής.

    Όπως σημειώνει το Σωματείο, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ «είναι συνέχεια της εμπορευματοποίησης της Ηλεκτρικής Ενέργειας, που ξεκίνησε στις αρχές τη δεκαετίας του '90 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και επιταχύνθηκε λόγω κρίσης με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα της "μικρής ΔΕΗ" και θα συνεχιστεί με την πώληση του 17% των μετοχών της μητρικής ΔΕΗ, που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.

    Τα αποτελέσματα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης θα είναι καταστροφικά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αλλά και γενικότερα. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια, το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να στήσουν ένα ισχυρό τείχος βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική».

    Στα πλαίσια αυτά, το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και το λαό της περιοχής σε συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα. Το πρόγραμμα είναι το εξής:  

    Πτολεμαΐδα: Τρίτη 4 Ιούνη, 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. 

    Φλώρινα: Τετάρτη 25 Ιούνη, 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. 

    Κοζάνη: Πέμπτη 26 Ιούνη, 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πρωτοβουλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top