• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

    Με ξύλο και τραυματισμούς υποδέχτηκαν τις καθαρίστριες τα ΜΑΤ

    Στο εξώφυλλο των New York Times οι απολυμένες 
    καθαρίστριες
    Οι απολυμένες καθαρίστριες μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Άρειου Πάγου που αναιρεί την απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψή τους, πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το υπουργείο επί της οδού Νίκης. Εκεί εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ και ακολούθησε ένταση με συμπλοκές. Μάλιστα, προκλήθηκαν τραυματισμοί σε βάρος δύο καθαριστριών και μίας φωτογράφου.


    ***
    Το ύπουλο χτύπημα στη Φωτεινή Νικηταρά 10-6-2014



    Καθαρίζουν με σιδερένια γάντια

    Αυξάνεται η οργή και ο αποτροπιασμός για την κυβέρνηση που επιδεικνύει σιδερένια πυγμή απέναντι στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, την ίδια ώρα που υποχωρεί με χαρακτηριστική προθυμία απέναντι στους διεθνείς δανειστές. Πρωτοφανής η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζόμενων και συνολικά της κοινωνίας. Ακόμα και ΜΑΤ με σιδερένια γάντια απαθανάτισε ο φακός.

    Ακόμα και ΜΑΤ με σιδερένια γάντια απαθανάτισε ο φακός.
    Η φωτογραφία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πήραν φωτιά από τα εξοργισμένα σχόλια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και για τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

    Επίθεση δέχτηκε και η φωτορεπόρτερ, Τατιάνα Μπόλαρη από άνδρες των ΜΑΤ και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με κολλάρο και χτυπήματα στα πλευρά.

    Η Τατιάνα Μπόλαρη είχε δεχτεί ξανά επίθεση από αστυνομικούς το 2011 όταν κάλυπτε πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

    Απόφαση χωρίς σκεπτικό

    Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες μένουν εκτός έως τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτεμβρίου.

    Στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής.

    Με την απόφαση αυτή, πάντως, συνεχίζεται η εκκρεμότητα για το καθεστώς διαθεσιμότητας των 397 γυναικών, οι οποίες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
    Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι καθαρίστριες παρέμειναν συγκεντρωμένες στην οδό Νίκης, όπου δέχτηκαν νέα βίαιη επίθεση. Άντρες των ΜΑΤ τις απώθησαν βίαια προς το πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας γκλομπ.

    Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, τρεις καθαρίστριες και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.

    Πηγή: ThePressProject.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Με ξύλο και τραυματισμούς υποδέχτηκαν τις καθαρίστριες τα ΜΑΤ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top