• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

    «Πόλεμος», «Σκληρές μάχες», «Ανυποχώρητοι Αγώνες» για τη «Μικρή ΔΕΗ»: Δημοτικό & Περιφερειακό Συμβούλιο, ματαιώθηκαν! Δεν είχαν απαρτία…

    Χωρίς απαρτία και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της ΔΕΗ

    Kαθαρίστριες είμαστε, όχι ηλίθιες...
    Μπορεί το αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να είναι σχεδόν γεμάτο από εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοικητικούς, όμως το έκτακτο  Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πεμπτη στις 7 ματαιώθηκε λόγω μη απαρτίας!

    Δυστυχώς η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων δεν «προτίμησε» να παραβρεθεί στο έκτακτο συμβούλιο για το μείζον ζήτημα της «Μικρής ΔΕΗ» έτσι το προεδρείο ματαίωσε το συμβούλιο και μετέτρεψε τη διαδικασία σε ευρεία σύσκεψη.

    Παρόντες στη συνεδρίαση είναι αρκετοί φορείς, συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικοί οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο «Μικρή ΔΕΗ» το οποίο χαρακτηρίζουν εγκληματικό και κατάπτυστο. Η διαδικασία ξεκίνησε περίπου στις 8 το βράδυ με τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων αρχής γενομένης της βουλευτού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενίας Ουζουνίδου η οποία κάλεσε την κοινωνία να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει στην ιδιωτικοποίηση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών σωματείων της ΔΕΗ οι οποίοι κάλεσαν όλη την κοινωνία και τους φορείς στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο «Σπάρτακος» στην Πτολεμαϊδα την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην Πτολεμαίδα.

    Η φωτογραφία δεν είναι από τις "μάχες" για τη "μικρή ΔΕΗ".
    Είναι από τους πανηγυρισμούς στην Κοζάνη για την πρόκριση
    της εθνικής στους "16" στο μουντιάλ...
    Σε δηλώσεις τους οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου τάχθηκαν κατά της πώλησης της ΔΕΗ με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη να δηλώνει πως «η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Θέλουμε αδιαίρετη και ενιαία ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα». Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαιορδανίδης κάλεσε το όργανο να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έλαβε σε προηγούμενη συνεδρίαση του και να διατρανώσει το «Όχι στην πώληση της ΔΕΗ» μαζί με τη νέα περιφερειακή αρχή. «Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που λέγεται ξεπούλημα της ΔΕΗ» δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αντώνης Κύρινας ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο περιφερειακό συμβούλιο πως δεν έκανε τίποτα και έρχεται την τελευταία στιγμή για να κάνει πράγματα.  Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανώλης Βογιατζής δήλωσε πως «δεν ξαφνιαστήκαμε από την εξέλιξη αυτή γιατί ήταν κάτι που το φωνάζαμε δεκαετίες πριν και αφετηρία έχει το Μάαστριχτ»

    Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

    Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης για τη Μικρή ΔΕΗ

    Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τρίτης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για τη "Μικρή ΔΕΗ". Ο λόγος ήταν η μη προσέλευση του απαραίτητου αριθμού δημοτικών συμβούλων.

    Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση βρέθηκαν μόλις 17 από τους 41 δημ. συμβούλους και έτσι ο Πρόεδρος Δημήτρης Μαυροματίδης ματαίωσε τη συνεδρίαση. 

    Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας είχε επαναλάβει για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του Δήμου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ, μίλησε για ακρωτηριασμό της επιχείρησης και πλήγμα στα συμφέροντα της περιοχής.

    Ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης εξέφρασε με τη σειρά του την αντίθεση του στην πώληση της ΔΕΗ αλλά πρόσθεσε πως "αυτό που μας καίει να εξασφαλίσουμε είναι η βιωσιμότητα του τόπου μας. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πλέον πως το υπάρχον μοντέλο  και η σχέση ΔΕΗ- τοπικής κοινωνίας ήταν λεόντειος. Ο μεγάλος κίνδυνος του μοντέλου κρυφών επιδοτήσεων υπέρ του λιγνίτη είναι  να περάσει σε οποιοδήποτε ιδιώτη. Θα πρέπει να ποσοτικοποιηθούν οι συνέπειες για την περιοχή. Αν τα είχαμε νωρίτερα θα είχαμε σήμερα περισσότερα εργαλεία, αλλά αυτή η πραγματικότητα δεν έγινε αποδεκτή από το τοπικό πολιτικό σύστημα. Και τώρα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε μια δημόσια, σύγχρονη, ισχυρή ΔΕΗ".

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

    Πηγή: kozani.tv
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Πόλεμος», «Σκληρές μάχες», «Ανυποχώρητοι Αγώνες» για τη «Μικρή ΔΕΗ»: Δημοτικό & Περιφερειακό Συμβούλιο, ματαιώθηκαν! Δεν είχαν απαρτία… Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top