• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

    ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ - Εμμένουν στις παραιτήσεις τους οι δύο ογκολόγοι

    Αντιμέτωπη με λουκέτο η μονάδα Χημειοθεραπείας 

     

    Με κλείσιμο απειλείται η μονάδα Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, καθώς οι δύο ογκολόγοι που τη στελεχώνουν εμμένουν στην απόφασή τους να υποβάλλουν τις οριστικές παραιτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι δεκάδες καρκινοπαθείς, φορείς και πολίτες της ευρύτερης περιοχής που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μποδοσάκειο ζήτησαν να αναιρέσουν την απόφασή τους και να παραμείνουν στο νοσοκομείο για να μην κλείσει η μονάδα.
     

    Συγκεκριμένα, με το που πληροφορήθηκαν οι καρκινοπαθείς της Εορδαίας ότι χθες το πρωί οι δύο γιατροί επρόκειτο να υποβάλλουν για δεύτερη φορά τις (οριστικές) παραιτήσεις τους- οι πρώτες είχαν υποβληθεί στις 22 Ιανουαρίου- σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη της μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, κάλεσαν φορείς και πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας του νοσοκομείου προκειμένου να παρεμποδίσουν την υποβολή των παραιτήσεών τους.
     

    Ταυτόχρονα, με το που έφθασε στο νοσοκομείο ο ένας από τους δύο ογκολόγους, ο κ. Μιχάλης Ανθόπουλος, περικυκλώθηκε από καρκινοπαθείς οι οποίοι τον καλούσαν να μην υποβάλλει τη δεύτερη και οριστική παραίτηση από τη θέση του για να μην κλείσει η μονάδα. Ο κ. Ανθόπουλος, ο οποίος σημειωτέον δέχθηκε έκκληση και από συνάδελφό του, την υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου, μικροβιολόγο Μαρία Σαρατσένο, να μην παραιτηθεί από τη θέση του αλλά να μείνει και να παλέψουν όλοι μαζί για να παραμείνει αυτόνομη η μονάδα χημειοθεραπείας, δήλωσε ότι είναι αδύνατη η παραμονή του από τη στιγμή που η μονάδα χάνει την αυτονομία της και υποβαθμίζεται η λειτουργία της αλλά και οι ίδιοι σαν γιατροί. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν υποχωρεί στο θέμα της παραίτησης και θα την υποβάλλει από Δευτέρα, αφού δεν μπορεί να δεχθεί την υποβάθμιση και πλέον σκέφτεται σοβαρά να ιδιωτεύσει. «Είχα δηλώσει ότι αυτό το καθεστώς με το νέο οργανόγραμμα, να ενσωματώσουν την μονάδα στην Παθολογική, δεν είναι αποδεκτό και επίσης δεν έχω απάντηση για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό σε μια εύρυθμη μονάδα. Θεωρώ ότι είναι απαξίωση για μένα ως γιατρό και δεν έχω σκοπό να παραμείνω με αυτό το καθεστώς. Η απόφασή μου δεν έχει αλλάξει, απλά θα περιμένω μέχρι την Δευτέρα γιατί μου το ζήτησε ο Σύλλογος των Καρκινοπαθών», είπε.
     

    Ταυτόχρονα η διοίκηση του Συλλόγου των Καρκινοπαθών σε σύσκεψη που είχε με τη διοικήτρια Αναστασία Μπούρτσου απηύθυνε έκκληση να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποφευχθεί η παραίτηση των δύο γιατρών. Έκαναν λόγο για ένα βαρύτατο πλήγμα που δέχεται όχι μόνο η Μονάδα Χημειοθεραπείας αλλά συνολικά το Μποδοσάκειο αφού η παραίτηση των δύο γιατρών σηματοδοτεί και το κλείσιμο της συγκεκριμένης μονάδας. «Πρέπει να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς εδώ πέρα και να μην αρχίσει ξανά η ταλαιπωρία με το πάνε έλα στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος των Καρκινοπαθών Βασίλης Καραπίντσιος. Κι υπογράμμισε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο το αίτημα για τη διατήρηση και ενίσχυση της μονάδας και το να μπει φρένο στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Εξήγησε μάλιστα ότι η παράκληση για μη υποβολή των παραιτήσεων των δύο γιατρών έγινε διότι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της διοίκησης των Καρκινοπαθών στο Υπουργείο Υγείας για σήμερα με αίτημα να παραμείνει αυτόνομο το ογκολογικό του Μποδοσάκειου.
     

    Η διοικήτρια Α. Μπούρτσου διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη της μονάδας χημειοθεραπείας από τον Υπουργό Υγείας, τη διοίκηση της Γ΄ Υγειονομικής περιφέρειας και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πρόθεση όλων είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της σε ογκολογικό κέντρο με την ολοκλήρωση κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. «Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να παρέχουμε όλα τα φάρμακα για τις θεραπείες των καρκινοπαθών», είπε και σημείωσε ότι δεν υποβαθμίζεται ούτε το έργο των γιατρών ούτε η λειτουργία της μονάδας, καθώς συνεχίζει να λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς εδώ και 1,5 χρόνο. «Ο ίδιος ο υποδιοικητής της τρίτης ΥΠΕ διαβεβαίωσε παρουσία και των δύο γιατρών ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί στο Μποδοσάκειο ογκολογικό κέντρο», είπε, καθώς και ότι παρά τα δύσκολα δεδομένα λόγω των προβλέψεων των μνημονίων το νοσοκομείο στηρίζει τη μονάδα και παρέχει οτιδήποτε χρειάζεται για να λειτουργεί απρόσκοπτα.
     

    Πρόσθεσε τέλος ότι ακόμη κι αν επιμείνουν οι δύο ογκολόγοι στις παραιτήσεις τους η μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου με την υποβολή των πρώτων παραιτήσεων ζήτησε από την 3η ΥΠΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας.
     

    Στο Μποδοσάκειο βρέθηκε και η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου η οποία είχε σύσκεψη με τη διοικήτρια και τη διοίκηση του συλλόγου των Καρκινοπαθών. «Εμείς ως δημοτική αρχή θέλουμε αυτή η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε κι αν χρειάζεται να στελεχωθεί ακόμη περισσότερο για να λειτουργεί πιο οργανωμένα, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους ασθενείς της περιοχής και ζητούμε από το Υπουργείο να βρει τον τρόπο να μπορέσει να λειτουργήσει», δήλωσε και τόνισε την προσφορά της μονάδας αυτής στα σοβαρά προβλήματα των καρκινοπαθών αλλά και γενικότερα μιας ευαίσθητης περιοχής όπως η δική μας. «Αυτοί οι γιατροί», συμπλήρωσε, «μάς έχουν βοηθήσει και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπορέσουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους», διαμηνύοντας ότι εάν χρειαστεί ο δήμος θα οργανώσει νέες κινητοποιήσεις διότι «δεν πρόκειται να παραδώσουμε την ανθρώπινη ζωή στα χέρια ανθρώπων που προγραμματίζουν απλώς για εμάς χωρίς να μας λογαριάζουν».

    Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

     

    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    *** 


    Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ - Εμμένουν στις παραιτήσεις τους οι δύο ογκολόγοι Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top