• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

    Βασανιστήρια με πένσα στα νύχια των μεταναστών

    Συγκλονίζουν τα περιστατικά ρατσιστικής αστυνομικής βίας που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής».

    Πριν από μερικά χρόνια, οι εικόνες αστυνομικής
    βίας στο Τμήμα Ομονοίας είχαν συγκλονίσει το
    Πανελλήνιο. Σήμερα, τα περιστατικά πυκνώνουν,
    καταδεικνύοντας τις «αγαστές» σχέσεις μεταξύ
    ΕΛ.ΑΣ. και Χ.Α.
    Ακόμη και η «ξύλινη» υπηρεσιακή γλώσσα καταγραφής των συμβάντων του 2012 που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να κρύψει τη φρίκη της συμπεριφοράς των αστυνομικών που ενστερνίζονται την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Η βάναυση συμπεριφορά μελών της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος μεταναστών συμπεριλαμβάνει από ύβρεις, ξύλο και κλοπές μέχρι... μαύρισμα νυχιών με πένσα.

    Εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης είναι να παταχθεί κάθε σχέση μελών της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.

    14/8/2012 - Αιγάλεω
    Βασανιστήρια άλλων εποχών
    Οχι μόνο τους έβρισαν, όχι μόνο κορόιδεψαν την καταγωγή τους, αλλά τους βασάνισαν και τους εξευτέλισαν. Σύμφωνα με καταγγελία της πακιστανικής κοινότητας, αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγάλεω έβγαλαν με πένσα τα νύχια του ενός και ξύρισαν το μουστάκι του άλλου συλληφθέντα. Αστυνομικοί εξύβρισαν με χυδαία ρατσιστικά αστεία δύο υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι είχαν προσαχθεί και στη συνέχεια στον έναν έσφιξαν τα δάχτυλα με πένσα μαυρίζοντάς του τα νύχια και στον άλλο με ψαλίδι του έκοψαν το μουστάκι.

    13/7/2012 - Αγιος Παντελεήμονας
    Δήλωσε κλοπή και την έδειραν
    Είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα με το αγγλικό της διαβατήριο. Αλβανικής καταγωγής, η επισκέπτρια της χώρας μας, προσέφυγε στο «αμαρτωλό» Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να δηλώσει την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου. Αντ' αυτού, όταν διαπιστώθηκε η αλβανική καταγωγή της, η τουρίστρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς που ήταν εκείνη τη στιγμή εν υπηρεσία! Το περιστατικό κατέγραψε το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας.
    • Αγγλίδα υπήκοος αλβανικής καταγωγής δέχτηκε ύβρεις με ρατσιστικές αναφορές στην καταγωγή της και σωματική βία από αστυνομικούς ενός του Τ.Α.
    6/6/2012 - Δημοτικό θέατρο Πειραιά
    Ξυλοδαρμός Ρώσου στον Πειραιά
    Η καταγγελία έγινε σε «ανύποπτο» χρόνο και δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Τον περασμένο Φεβρουάριο, Ρώσος υπήκοος κατήγγειλε ότι υπέστη ξυλοδαρμό και βασανιστήρια από αστυνομικούς του Πειραιά και της ΓΑΔΑ.
    • Δικηγόρος υπέβαλε μήνυση ως πληρεξούσιος παθόντα (Ρώσου) για παράβαση των άρθρων 259, 309, 137Α Π.Κ. πρέξεις που έλαβαν χώρα τη 2/6/2012 στο Τ. Α. δημοτικού θεάτρου και την 6/6/2012 στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
    21/10/2012 - Δημοτικό θέατρο Πειραιά
    Ρωμαϊκή αρένα με κρατούμενους
    Ακόμη μία καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για το συγκεκριμένο Τμήμα αναφέρει ότι αστυνομικός χειροδίκησε σε βάρος δύο κρατουμένων και χτύπησε ακόμη και έναν τρίτο που τόλμησε να αντιδράσει. Σχηματίστηκε δικογραφία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
    • Σύμφωνα με καταγγελία, αστυνομικός έβγαλε έξω από τα κρατητήρια δύο κρατουμένους, τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές και έβαλε έναν άλλο κρατούμενο να τους χτυπά. Σε αντίδραση άλλου κρατουμένου για το συμβάν, τον έβγαλε και εκείνον και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο, επίσης τους εξύβριζε συστηματικά με ρατσιστικό υβρεολόγιο
    14/1/2012 - Οδός Μενάνδρου
    Κατέστρεψαν νόμιμα έγγραφα
    Είναι ένα από τα περιστατικά που σπάνια καταγγέλλεται επισήμως. Για έναν μετανάστη, του οποίου η νομιμότητα «κρέμεται» από ένα χαρτί, η καταστροφή του συνιστά μεγαλύτερο «χτύπημα» από ό,τι η χειροδικία και οι προσβολές.
    • Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ένας αστυνομικός επιτέθηκε φραστικά σε αλλοδαπό υπήκοο Αφγανιστάν με υποτιμητικές για την καταγωγή του εκφράσεις, του προκάλεσε σωματικές βλάβες και κατέστρεψε το νομιμοποιητικό του έγγραφο.
    25/3/2012 - Νέα Ιωνία
    Χείρα βοηθείας στον ξυλοδαρμό
    Ανήμερα της εθνικής γιορτής, ομάδα Πακιστανών δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Σημηριώτη. Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο απλώς... συνέχισαν τη δουλειά των φασιστών. Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
    • Μετανάστες υπήκοοι Πακιστάν δέχτηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα, ενώ όταν μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί τους χτύπησαν και εκείνοι, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Α.Τ., όπου τους χτύπησαν εκ νέου
    3/5/2012 - Φωκίωνος Νέγρη
    Η περιπολία οδήγησε στο νοσοκομείο
    Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν περιπολία στην Κυψέλη, επιτέθηκαν βάναυσα σε τρεις μετανάστες. Ενας 19χρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
    • Βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών εις βάρος μεταναστών, με αποτέλεσμα ένας μετανάστης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός
    25/7/2012 - Λιοσίων
    Τον λήστεψαν και τον... πέταξαν
    Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι αλλοδαπού και άρχισαν να τον χτυπούν για να τον εκβιάσουν. Σύμφωνα με την καταγγελία της Κίνησης «Ενωμένοι Κατά της Φασιστικής Απειλής», οι αστυνομικοί τον πέταξαν από το μπαλκόνι!
    • Ασκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος αλλοδαπού εντός διαμερίσματος που διέμενε, προκειμένου να τους δώσει χρήματα, με αποτέλεσμα την πτώση του από το μπαλκόνι
    22/3/2012 - Πειραιάς
    «Εθαψαν» την ηλεκτροπληξία
    Μετανάστες κατήγγειλαν εισβολή στο σπίτι τους και οι αστυνομικοί... αγρόν ηγόραζαν. Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων του αξιωματικού υπηρεσίας.
    • Πέντε άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία Πακιστανών υπηκόων και τους προξένησαν σωματικές βλάβες κάνοντας χρήση ξύλινων και σιδερένιων λοστών, καθώς και συσκευής επίθεσης με ηλεκτρικό ρεύμα "Teizer". Οι επιληφθέντες του συμβάντος αστυνομικοί δεν προέβησαν άμεσα στις προβλεπόμενες υπηρεσιακές και δικονομικές ενέργειες.
    18/9/2012 - Περιστέρι
    Κλωτσιές γιατί ζητούσε δουλειά
    Στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιτέθηκαν εν ψυχρώ σε βάρος μετανάστη που βρισκόταν εκεί προς αναζήτηση εργασίας.
    • Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν μπροστά από το κατάστημα Κωτσόβολος όπου εργάτες αναζητούσαν δουλειά. Στον έλεγχο ενός αλλοδαπού αστυνομικός, όπως καταγγέλλει ο αλλοδαπός, τον χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές και τον εξύβρισε
    24/4/2012 - Μεταμόρφωση
    Κακοποίηση και εντός του τμήματος
    Δύο υποθέσεις που απασχολούν τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν το Α.Τ. Μεταμόρφωσης. Στην πρώτη, ένας Πακιστανός κατήγγειλε προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος του μέσα στο Τμήμα. Στη δεύτερη, εξετάζεται η πλημελληματική συμπεριφορά αστυνομικών σε ρατσιστικό περιστατικό που σημειώθηκε στον προαστιακό, όταν οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να συλλάβουν τους δράστες.
    • Προσβλητική συμπεριφορά αστυνομικών προς υπήκοο Πακιστάν εντός του Α.Τ. και παραλείψεις ενεργειών σε περιστατικό αγνώστων ατόμων κατά υπηκόων Πακιστάν την 22/4/12 στον σταθμό του προαστιακού στη Μεταμόρφωση
    25/4/2012 - Λεωφ. Αλεξάνδρας
    Προσαγωγή και κλοπή στη ΓΑΔΑ
    Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Τον προσήγαγαν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου τον χτύπησαν, τού προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια και του έκλεψαν το κινητό. Ο μετανάστης κατέθεσε μήνυση, η οποία έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.
    • Αλλοδαπός προσήχθη από αστυνομικούς της ασφάλειας και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής και παραμονής στη ΓΑΔΑ βασανίστηκε, του προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με σκοπό να αποσπάσουν ομολογία και του πήραν το κινητό
    16/10/2012 - Πλατεία Ομονοιας
    Σκυταλοδρομία βίας σε Κορεάτη
    Ταξίδεψε χιλιόμετρα για να επισκεφτεί την Ακρόπολη και έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς. Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην Ομόνοια και η καταγγελία του έφτασε μέχρι στα κορεατικά ΜΜΕ, δυσφημώντας τη χώρα μας παγκοσμίως.
    Αστυνομικοί (ο ένας φορούσε μπλούζα police και ο άλλος πολιτικά) κατά τον έλεγχο Κορεάτη πολίτη όταν τους ζήτησε να δείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες, ο ένας αστυνομικός γρονθοκόπησε τον Κορεάτη στο πρόσωπο. Όταν ο Κορεάτης ζήτησε βοήθεια, άλλοι δύο αστυνομικοί έτρεξαν κοντά και τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο, στην κοιλιά, στα πλευρά, τον πάτησαν μέχρι να πέσει στον δρόμο και του φόρεσαν χειροπέδες. Οι βιαιοπραγίες συνεχίστηκαν και στο τμήμα από τα πολλά χτυπήματα δεν άκουγε από τα αυτιά του. Οι αστυνομικοί, μόλις ανακάλυψαν το μέρος όπου μένει, τον άφησαν να φύγει. Όταν ο Κορεάτης ρώτησε έναν άλλο αστυνομικό που είναι η έξοδος, αυτός του απάντησε: "Κορεάτη, γύρνα στην πατρίδα σου".

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Βασανιστήρια με πένσα στα νύχια των μεταναστών Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top