• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

    ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΝΟ, ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΓΗ

    Δυναμική πορεία εργαζομένων του δήμου Κοζάνης στο Κοβεντάρειο

    Κλειστές και τη Δευτέρα οι δημοτικές υπηρεσίες, συνεχίζονται οι καταλήψεις
     
    Πηγή video: Kozani.tv

    Κορυφώθηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του δήμου Κοζάνης ενάντια στις απολύσεις, με στόχο τη διασφάλιση της εργασίας τους. Με αφορμή τη χτεσινή γενική συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΚΕΔ Κώστας Ασκούνης και Απόστολος Κοιμήσεις αντιστοίχως, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Κοβεντάρειο. Για αρκετή ώρα φώναξαν συνθήματα, κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες. Στη συνέχεια μπήκαν στο Κοβεντάρειο στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ, όπου άνοιξαν τα πανό τους και ύψωσαν τις μαύρες σημαίες, απαιτώντας έμπρακτη συμπαράσταση από τους δημάρχους και τις ηγεσίες ΠΕΔ και ΚΕΔ.
     
    Χτες, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, όχι μόνο στην Κοζάνη, αλλά και σε όλους τους δήμους του νομού και της Περιφέρειας δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες, ενώ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας δεν έφυγαν στοιχεία από τους δήμους της περιοχής στο υπουργείο για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.
     
    Αργά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης πραγματοποίησαν νέα γενικ/η συνέλευση και αποφάσισαν συνέχιση των καταλήψεων και της αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών και τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα στην Αθήνα συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου ν αλάβει αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του αγώνα.
     
    Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, επέδωσε στον πρόεδρο της ΚΕΔ και στο δ.σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας το ακόλουθο ψήφισμα:
     
    Η εσωτερική τρόικα που μας κυβερνά, αφού πρώτα υφάρπαξε την ψήφο του λαού μας με ψεύδη και τρομοκρατία, μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
     
    Καταπατά θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, αδιαφορώντας για τις ζωές μας, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα των πράξεών της, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις μας, υποταγμένη πλήρως στα κελεύσματα των τοκογλύφων και της διαταγές της γερμανοκρατούμενης ευρωπαϊκής ένωσης.
     

    Σε αυτή την ασυδοσία θα πρέπει να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα. Ο πόλεμος είναι κατά του κόσμου της εργασίας και έτσι πρέπει να αντιδράσουμε, να τους πολεμήσουμε ενωμένοι!
     
    Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις στους ΟΤΑ είναι η πρώτη τους κίνηση. Θα ακολουθήσουν κι άλλες αν τους αφήσουμε. Γι’ αυτούς τίποτα δεν είναι τυχαίο, κινούνται βάση σχεδίου, ενός σχεδίου εξαθλίωσης του λαού και σώρευσης του κεφαλαίου.
     
    Ξεκινούν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί οι Δήμοι είναι το κύτταρο της άμεσης δημοκρατίας. Οι δήμοι είναι ο σύνδεσμος των πολιτών με την κεντρική εξουσία ΤΟΥΣ.
     
    Ξεκίνησαν εδώ και δύο χρόνια με την περικοπή έως 60% στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ προσπαθώντας να τους μετατρέψουν σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Θέλουν τους Δήμους κοτζαμπάσηδες-νταβαντζήδες των εξαθλιωμένων ραγιάδων. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.
     
    Μας θέλουν δούλους και υπηκόους μιας Ευρώπης του κεφαλαίου, χωρίς κοινωνικά δικαιώματα, χωρίς Υγεία, χωρίς Παιδεία, χωρίς βούληση και χωρίς αντίδραση … Θα βρουν μπροστά τους λαούς ενωμένους, λαούς εξεγερμένους.
     
    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
     
    • Την έμπρακτη, ουσιαστική, υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. με την παραίτηση όλων των Δημάρχων.
    • Την κατάργηση του οριζόντιου μέτρου της διαθεσιμότητας και της εκβιαστικής εγκυκλίου.
    • Την ανυπακοή στα παράλογα και αντισυνταγματικά αιτήματα της κυβέρνησης και των υπουργών της, που ενεργούν κατ’ εντολή της τροϊκανής εποπτείας.
    • Την Οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών.
    • Την κατάπτωση των μνημονίων που οδηγούν στην καταστροφή των Δήμων.
    • Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή και αρωγή των αιρετών της αυτοδιοίκησης με κλείσιμο των Δήμων μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών επιταγών.


    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ


    Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΝΟ, ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΓΗ Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top