• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

    Οι "σωτήρες" τοπικοί παράγοντες και το "νέο πελατειακό καθεστώς" στα χρόνια των μνημονίων

    ΚΟΖΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ (westchannel ρεπορτάζ) 
    Στο 1.04 του video 

    "Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης, συνάντησης εργασίας είναι... ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια δεξαμενή νέων ανθρώπων, άνεργων ανθρώπων, στην οποία αυτή να έχει πρόσβαση ο κάθε επιχειρηματίας..." 
    Κώστας Κυριακίδης Πρόεδρος ΕΒΕ Κοζάνης 

    "Δικαιολογημένες λοιπόν οι όποιες διαμαρτυρίες για το ειδικό
    φίλτρο που διαθέτει η δεξαμενή ανέργων. Οι μελλοντικές
    δράσεις οφείλουν να είναι συλλογικές προσπάθειες και όχι
    ενέργειες αποκλεισμού που εξυπηρετούν λαθρόβια κίνητρα σε
    επιλεγμένες δεξαμενές ανέργων".
    Παραθέτουμε και επιλεγμένα αποσπάσματα του κειμένου από το ΚΕΣΥΠ Κοζάνης (Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) για την   "Ημέρα Καριέρας", αποκαλυπτικά για την άθλια εκμετέλευση της ανεργίας, της φτώχειας, για την εργασιακή ζούγκλα στην περιοχή μας, το ρόλο των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.


    ΚΕΣΥΠ Κοζάνης: ''Η λήψη βιογραφικών θύμιζε επαγγελματικό νιάημερο''

    [...] Στην ημέρα καριέρας η ηλεκτρονική εφαρμογή που παρουσιάστηκε http://www.ergasiakozani.gr είναι πολύ χρηστική, ολοκληρωμένη και άξια συγχαρητήριων   τήρησε  πολύ σωστά μια από τις βασικές αρχές συμβουλευτικής , τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων ,όμως  οι συνθήκες λήψης βιογραφικών και συνέντευξης ήταν ακατάλληλες πιεστικές εκμεταλλευόμενες την  αγωνία των ανέργων , θύμιζαν  περισσότερο «επαγγελματικό νιάημερο».

    Το ΚΕΣΥΠ  είναι το αντίστοιχο γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ και του  Πανεπιστημίου με τα οποία σήμερα συνεργαστήκατε και προσπαθήσατε να μας πείσετε για το ενδιαφέρον σας.

    Σήμερα η δομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕΣΥΠ εξακολουθεί να λειτουργεί , παρά τις δυσκολίες το μίσθωμα διακόπηκε με μονομερείς  αποφάσεις  της οικονομικής επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που πάρθηκαν πρόσφατα , με την  αιτιολογία ότι καταργήθηκε.

    Ευτυχώς τα γραφεία διασύνδεσης δεν ανήκουν και αυτά σε εσάς!

    [...] Όσο για το σεβασμό των  προσωπικών δεδομένων, δυστυχώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί.  Και όλο αυτό έχει την υπογραφή της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης και Προϊσταμένων Εκπαίδευσης. Τι οξύμωρο σχήμα! Πόση αναντιστοιχία λόγων και πράξεων!

    [...]  Επειδή μάλιστα πολλοί νέοι βγαίνουν στην αγορά εργασίας μόλις τελειώσουν την υποχρεωτική ,τη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση την οποία εσείς μάλλον αγνοήσατε( πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ, ΕΕΕΕΚ , σχολές άλλων Υπουργείων ,ΙΕΚ, ΚΕΚ, κ.α.) η προεργασία όσον αφορά στην καριέρα σ'αυτό το στάδιο γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. 

    Δικαιολογημένες λοιπόν οι όποιες διαμαρτυρίες για το ειδικό φίλτρο που διαθέτει η δεξαμενή ανέργων. Οι μελλοντικές δράσεις οφείλουν να είναι συλλογικές προσπάθειες και όχι ενέργειες αποκλεισμού που εξυπηρετούν λαθρόβια κίνητρα σε επιλεγμένες δεξαμενές ανέργων.

    ΚΕΣΥΠ ΚΟΖΑΝΗΣ
    Ρουσάδου Στέλλα
    Σταμκόπουλος Θεόδωρος

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι "σωτήρες" τοπικοί παράγοντες και το "νέο πελατειακό καθεστώς" στα χρόνια των μνημονίων Rating: 5 Reviewed By: e-kozani
    Scroll to Top